Για την τραγωδία που συνέβη στο Μάτι από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση από την Έδρα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου:

«ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, δεν έχω –πραγματικά- κι εγώ προσωπικά λόγια να εκφραστώ. Με όσα ακούστηκαν σε αυτήν την Αίθουσα θα συμφωνήσω, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει στην πράξη να αποδείξουμε όλα τα κόμματα, όλες οι πτέρυγες, ότι πραγματικά αυτή θα είναι η τελευταία συμφορά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι σε μέτρα τα οποία δεν είναι «φιλολαϊκά», τα οποία, όπως είναι γνωστό, τα οργανωμένα συμφέροντα κάθε φορά εμποδίζουν την κάθε Κυβέρνηση να εφαρμόσει.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων είχα πει ότι – είναι χαρακτηριστικό αυτού του καθεστώτος – ακόμα και η στρατιωτική δικτατορία, η οποία κατά κάποιο τρόπο δεν είχε ανάγκη ψήφων, στις περιοχές αυτές στο Μάτι, στο Ζούμπερι κ.λπ., είχε επιτρέψει την δόμηση μέχρι λίγα μέτρα ακόμα από την παραλία. Αυτό σημαίνει ότι οι ευθύνες είναι των πάντων, με διαφορετικά ποσοστά συμμετοχής στην ευθύνη. Επαφίεται όμως, σε εμάς, στη Βουλή, στην πράξη να απαλλάξει την χώρα από αυτές τις αλλεπάλληλες συμφορές.»

 214 total views,  2 views today