Νέες προκλήσεις του Προέδρου της Τουρκίας με φόντο τα …Ίμια

441

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε πως η τουρκική πλευρά είχε προειδοποιήσει την ελληνική πλευρά για τα Ιμια προκειμένου να μην προκληθεί νέα ένταση στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για μια «συγκεκριμένη στάση» της χώρας του και ανέφερε πως η Αγκυρα «δήλωσε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν» τότε θα υπάρξει «διαφορετική απάντηση».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ αποκάλυψε ότι η τηλεφωνική συνομιλία Παναγιωτόπουλου- Ακάρέγινε με πρωτοβουλία του Τούρκου υπουργού Άμυνας, προκειμένου να μας ευχαριστήσει που φέτος δεν πήγαμε στα Ίμια να ρίξουμε ένα στεφάνι για τους 3 νερκούς Αξιωματικούς του ΠΝ! Δεν πήγαμε ,γιατί όπως λέει ο Ερντογάν μας είχαν προειδοποιήσει ότι θα αντιδρούσαν “διαφορετικά απ΄ ότι άλλες φορές”! Αναφερόταν στις “προσεγγίσεις” του πρώην ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, με ελικόπτερο, οι οποίες δεν είχαν γίνει αντιληπτές.

«Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Ιμια. Γιατί; Διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Ιμια δεν θα γίνει και από την πλευρά μας» είπε ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

«Ο υπουργός Αμυνας μου πιθανότατα θα καλούσε τον Ελληνα υπουργό Αμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Ίμια και στα υπόλοιπα νησιά», κατέληξε.

Πηγή: iefimerida.gr