Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Δημάρχου Λέρου ο οποίος και προήδρευε, με τους ιδιοκτήτες Ταξί.

Παρόντες ήταν, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεμέλαρος Ιωάννης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γρεκός Κυριάκος και κ. Καστής Δημήτριος, ο προϊστάμενος του Τμήματος Δόμησης κ. Φιλιππίδης Γεώργιος, ο δικηγόρος κ. Ρεπαπής Ιωάννης, καθώς και η πλειοψηφία των ιδιοκτητών Ταξί.

Αντικείμενο της εν λόγω σύσκεψης ήταν αφενός μεν η ίδρυση νέου σωματείου ιδιοκτητών – οδηγών Ταξί, αφετέρου δε, τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την περιμετρική ζώνη του νησιού.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Λέρου τόνισε ότι μετά από πολλές προσπάθειες, τόσο του ίδιου όσο και των ιδιοκτητών Ταξί, γίνεται πράξη η ίδρυση νέου σωματείου, συγχαίροντας τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεμέλαρο Ιωάννη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, επισημαίνοντας ότι από τη θέση του θα βοηθήσει με τη σειρά του για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Στη συνέχεια ο κ. Κόλιας έδωσε το λόγο στον προϊστάμενο Τμήματος Δόμησης, ο οποίος ενημέρωσε τους οδηγούς ταξί σχετικά με την περιμετρική ζώνη και την υφιστάμενη νομοθεσία, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το Τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο, προκειμένου να ορίσει τις περιμετρικές ζώνες βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Τέλος, οι ιδιοκτήτες Ταξί υπέγραψαν το καταστατικό ίδρυσης του νέου σωματείου, ευχαριστώντας την πολιτική ηγεσία του νησιού για το ενδιαφέρον.

 

 144 total views,  2 views today