Connect with us

BREAKING NEWS

Νίκη της ΝΔ στις εκλογές διαβλέπει ο Κεφαλογιάννης

Published

on

Τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται  θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο ΣΥΡΙΖΑ,  ότι ήρθε η ώρα του τέλους και της οριστικής αποχώρησης από την κυβέρνηση εξήγησαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη  σε συνέντευξη τύπου στη Ρόδο.

Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης η κ. Κατερίνα Μάρκου και ο κ. Θεόδωρος  Καλαμπόκης αναφέρθηκαν και στα τραγικά λάθη της κυβέρνησης σε θέμα εξωτερικής πολιτικής με αφορμή τις δηλώσεις  στελεχών όπως ο  κ. Γιάννης Τσιρώνης για το Καστελόριζο. Όσο για την συμφωνία των Πρεσπών όπως υπογράμμισαν ότι  είναι  η μεγαλύτερη ήττα που υπέστη η Ελλάδα εν καιρώ ειρήνης!

Ανοίγοντας την συνέντευξή τύπου που παραχωρήθηκε στη αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή όσα  ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες από την γειτονική Τουρκία , τόνισε πως τα Δωδεκάνησα δεν μόνο το ανατολικό τμήμα της Ελλάδας  αλλά τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης.

«Οποιαδήποτε  απειλή επί των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων  στην περιοχή της Δωδεκανήσου  είναι ταυτόχρονα απειλή  στα 520 εκατομμύρια των πολιτών της Ευρώπης», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Με την ιδιότητα του προέδρου της επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας ο κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας.

Σε συνάντηση πρόσφατα με τον πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταιπ Ερντοάν συζητήσαμε για τις διαφορές που έχει η γειτονική χώρα με την ΕΕ.

«Σε συνεδρίαση της επιτροπής που προεδρεύω παρουσιάστηκαν και οι περίφημοι χάρτες. Στις εκθέσεις της ΕΕ έχει καταγραφεί ότι η Τουρκία πέρα από  τα εσωτερικά ζητήματα που έχει, δηλαδή τα  προβλήματα λειτουργίας της Δημοκρατίας ,  την έλλειψη κράτους δικαίου, τους διωγμούς των δημοσιογράφων ,των απειλών και απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων , δεν πληροί  τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, είναι μια χώρα δύστροπη που απειλεί και τους γείτονες της. Αυτός ήταν και ο λόγος που στο ψήφισμα που εκδόθηκε τονίζεται ότι θα πρέπει να σταματήσει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Εμείς  θέλουμε η γειτονική χώρα,  να είναι παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή . Όμως η ΕΕ και η Ελλάδα  δεν μπορούν να δέχονται απειλές για κυριαρχικά δικαιώματα που είναι κατοχυρωμένα από διεθνή νόμο» , δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε πως τα Δωδεκάνησα είναι πηγή πλούτου και δημιουργούν τεράστια προστιθέμενη αξία.

Με όλους τους φορείς της περιοχής θέλουμε να έχουμε συνεργασία για να δούμε τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην ΕΕ για να τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.

«Γεννηθήκαμε στα Δωδεκάνησα πατρίδα μας είναι η Ελλάδα και κοινό μας σπίτι η Ευρώπη.  Για το λόγο αυτό είμαστε εδώ», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Συμφωνία των Πρεσπών: Η μεγαλύτερη ήττα που έχουμε υποστεί εν καιρώ ειρήνης

Λαμβάνοντας το λόγο η κ. Κατερίνα Μάρκου αναφέρθηκε στις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ .

«Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά η Ελλάδα είναι Ευρώπη. Η Ρόδος είναι επίσης Ευρώπη. Τα σύνορα μας είναι ευρωπαϊκά και θα πρέπει να το καταλάβουν πρώτα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς οι τοποθετήσεις  των κκ. Κοτζιά , Κουζινα ,Καραγιαννίδη στέλνουν μηνύματα μονομερών παραχωρήσεων από σταθερές θέσεις της Ελλάδας. Θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί γιατί οι τοποθετήσεις  τους, είναι βούτυρο… στο ψωμί της  Τουρκίας. Δυστυχώς όμως  και βουλευτές της Δωδεκανήσου πρεσβεύουν μια συμφωνία των Πρεσπών στα ελληνοτουρκικά», είπε η κ. Μάρκου.

Με καταγωγή από τη Μακεδονία η κ. Μάρκου χαρακτήρισε μεγάλη προδοσία τη συμφωνία των Πρεσπών.

« Η συμφωνία των Πρεσπών είναι η μεγαλύτερη ήττα που έχουμε υποστεί εν καιρώ ειρήνης. Στις ευρωεκλογές πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και  τελείωσε. ¨Όποιος θέλει να ζει   στην αστάθεια , στο διχασμό την εθνική ταπείνωση που επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ ας ψηφίσει … ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος θέλει να πάμε λίγο παρακάτω και να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα να ψηφίσει ΝΔ. Οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές και δεν θα πρέπει να χαθεί ουδεμία ψήφος. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν άπαντες και ειδικά οι νέοι» , τόνισε η κ. Μάρκου.

«Αν πιστεύουμε στη πατρίδα μας , αν μας ενδιαφέρουν οι νέες θέσεις εργασίας, οι ίσες ευκαιρίες  η ανάπτυξη. Καλώ όλους να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές  για να πάμε όσο ψηλά γίνεται. Δεν αντέχουμε άλλες εθνικές ταπεινώσεις. Θέλουμε μια Ελλάδα δυνατή και ισχυρή», είπε η κ. Μάρκου.

Απανθρωπιά η σύνδεση των  μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ με το μεταναστευτικό

Στη σημασία των ευρωεκλογών αλλά και στο τραγικό λάθος της κυβέρνησης να συνδέσει τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ με το μεταναστευτικό αναφέρθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Καλαμπόκης.

« Η σημερινή κυβέρνηση έχει συνδέσει το μεταναστευτικό με τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ με το μεταναστευτικό. Αυτό είναι χυδαίο και απάνθρωπο. Σε χώρες όπως η Ισπανία και  η Πορτογαλία οι Αζόρες, τα Κανάρια Νησιά δεν υφίσταται ΦΠΑ. Υπάρχουν συνθήκες τις οποίες θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε και να κάνουμε το ίδιο στα νησιά μας» , δήλωσε ο κ. Καλαμπόκης.

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση  ο κ. Καλαμπόκης τόνισε ότι δεν εκπροσωπεί τις ευρωπαϊκές αξίες και δεν πιστεύει στη Ελλάδα.

«Ακούσαμε τον κ. Τσιρώνη, να αναφέρεται  στο Καστελόριζο και να λέει ότι δεν ανήκει στο Αιγαίο. Αυτά τα πράγματα είναι ασύλληπτα. Οι αξίες τους είναι διαφορετικές. Ο πρωθυπουργός πήγε στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο. Δεν πήγε στην κηδεία του σμηναγού Γιώργου  Μπαλταδώρου που υπερασπίστηκε την Ελλάδα στους αιθέρες», δήλωσε ο κ. Καλαμπόκης και τόνισε πως έπρεπε  να σταλεί μήνυμα νίκης.

«Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της παράταξης μας . Εμείς είμαστε πατριώτες και έχουμε δικό μας κώδικα αξίων τον οποίο υπηρετούμε. Πιστεύουμε στην Πατρίδα στην  Ελλάδα στο Έθνος και στην Οικογένεια. Αυτό διατήρησε το έθνος ενωμένο όχι μόνο εδώ. Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν άλλη προσέγγιση. Είναι διεθνιστές.Πιστεύουν στη διεθνή τάξη  πραγμάτων.Αυτός είναι ο λόγος που μας πλήγωσαν στα εθνικά θέματα. Πράγματι  η συμφωνία των Πρεσπών ήταν η μεγαλύτερη εθνική ήττα που έχει υποστεί η Ελλάδα. Εμείς βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας παραχωρώντας εθνική κυριαρχία», δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης

Η Τουρκία βάζει τα θέματα που αφορούν την  Ελλάδα σε… ανατολίτικο παζάρι

Όσο για τις δηλώσεις εκείνων  που προσβλέπουν συμφωνία παρόμοια  με αυτή των Πρεσπών στα ελληνοτουρκικά ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε :

«Είναι απαράδεκτες οι δηλώσεις του Δωδεκανήσιου βουλευτή που ζήτησε να υπογραφεί  παρόμοια συμφωνία με αυτή των Πρεσπών με την Τουρκία. Πιστεύω ότι η Τουρκία θέλει να βάλει τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα σε ανατολίτικο παζάρι. Αυτό δεν  έχει καμία λογική στο διεθνή νόμο. Είναι η μόνη χώρα που δεν έχει υπογράψει το δίκαιο της θάλασσας . Η συστάδα των νησιών στο Καστελόριζο έχουν τη δική τους υφαλοκρηπίδα. Αυτό αποτελεί άρθρο της συγκριμένης συνθήκης και έχει καταγραφεί στις εκθέσεις του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Εμείς έχουμε  αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Όλη η προσπάθεια της Τουρκίας είναι γεωστρατηγική και στοχεύει στο   να μην ενώνεται η ΑΟΖ της Ελλάδας με την  ΑΟΖ της Κύπρου. Για αυτό το λόγο με τις διεκδικήσεις τους  και με   τους χάρτες που παρουσίασαν στην επιτροπή που προεδρεύω, εξαφανίζουν τα Δωδεκάνησα, το Καστελόριζο και διεκδικούν το μισό Αιγαίο. Εξαφανίζουν επίσης ολόκληρη τη Δημοκρατία της Κύπρου. Θέλουν να ενώσουν την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Τουρκίας με τη Λιβύη, εξαφανίζοντας την Κύπρο την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Εμείς εκπροσωπούμε όχι μόνο τους Έλληνες αλλά και τους Ευρωπαίους» , τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης που αναφέρθηκε σε όσα έχει αναφέρει και ο κ.  Γιούγκερ.

Ο κ. Κεφαλογιάννης  υπογράμμισε ότι σε διμερές επίπεδο η Ελλάδα δεν έχει να συζητήσει τίποτε με την Τουρκία.

«Φίλος της Ελλάδας του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και δικό μου  ο κ Βέμπερ έχει μιλήσει για την ΑΟΖ της Τουρκίας και τόνισε,  ότι δεν απειλείται η Κύπρος αλλά η Ευρώπη των 520 εκατομμυρίων κατοίκων . Η ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και όσοι στην Ευρώπη βλέπουν φιλικά τη χώρα μας στηρίζουν τις θέσεις της ΝΔ, πιστεύουν και υποστηρίζουν ότι τα Ευρωπαϊκά σύνορα είναι ταυτισμένα με τα σύνορα της Ελλάδος. Εμείς δεν έχουμε τίποτε να συζητήσουμε με την Τουρκία σε διμερές επίπεδο. Η Τουρκία θα πρέπει να δεχθεί το διεθνή νόμο και το δίκαιο της θάλασσας», τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Με μια σφαίρα σκοτώνεις τον εχθρό με την ψήφο σκοτώνεις το μέλλον των παιδιών σου…

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ άσκησε κριτική στον υπουργό Εξωτερικών  γιατί με τις δηλώσεις που έκανε έδειξε να αναγνωρίζει ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο.

«Είναι κατακριτέες οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών περί των δικαιωμάτων της Τουρκίας. Κανένα δικαίωμα δεν έχει πέρα από το διεθνή νόμο και το δίκαιο της θάλασσας.  Με βάση συγκεκριμένο άρθρο της συνθήκης, για το Δίκαιο της Θάλασσας τα νησιά που κατοικούνται έχουν τη δική τους ΑΟΖ που εντάσσεται στην ΑΟΖ της Ελλάδας. Το Καστελόριζο έχει ΑΟΖ που ανήκει στην Ελλάδα. Αυτά είναι εθνικά θέματα τα οποία οφείλουμε να υπερασπιστούμε. Αυτές τις αρχές και αξίες υπερασπιζόμαστε. Αυτούς που έχουν διαφορετική προσέγγιση τους αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Με μια σφαίρα σκοτώνεις τον εχθρό. Με την ψήφο σου σκοτώνεις το μέλλον των παιδιών σου», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης θέλοντας με τη ρήση του Αβραάμ Λίνκολν να αφυπνίσει τους Έλληνες κυρίως τους Δωδεκανησίους  ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του 2019.

Η επαναφορά των  μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ

Σε ερώτηση σχετικά με την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά  και με αφορμή τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιού περί ήττα της κυβέρνησης  ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε:

« Είχε δίκιο ο κ. Σαντορινιός. Μόνο που δεν είναι ήττα της κυβέρνησης αλλά της νησιωτικής πολιτικής και των νησιών. Η έννοια της νησιωτικότητας, είναι  μέσα στις συμφωνίες και τις αποφάσεις της ΕΕ. Είναι  επιλογή της κυβέρνησης η αύξηση του ΦΠΑ  όπως και η αύξηση του φόρου στην εστίαση. Για αυτά  έχει δώσει απαντήσεις ο ευρωπαίος επίτροπος κ. Μοσκοβισί. Αυτά τα θέματα μπορούμε να τα εξετάσουμε, την επόμενη ημέρα  για την αναπτυξιακή πορεία της  Ελλάδας. Είναι βέβαιο  ότι η ΝΔ  θα δώσει το ακριβές στίγμα για την επίλυση τέτοιων θεμάτων».

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλησε να κρύψει την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για όλα τα νησιά, πίσω από τα μνημόνια.

«Δική τους επιλογή είναι και το τέταρτο μνημόνιο που ζούμε σήμερα παρά τις βερμπαλιστικές αναφορές περί εξόδου από τα μνημόνια του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης. Αυτό το θέμα θα το ανοίξουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο» , είπε κ. Κεφαλογιάννης.

«Σας θυμίζω ότι επί κυβερνήσεως του κ. Αντώνη Σαμαρά τα ποσοστά ΦΠΑ ήταν διαφορετικά. Το ειδικό καθεστώς ήταν σε ισχύ. Χαμηλότεροι ήταν οι συντελεστές του φόρου και στην εστίαση. Θέση της ΝΔ είναι πως στα νησιά  ο ΦΠΑ πρέπει να είναι διαφορετικός αφού υπάρχουν ιδιαιτερότητες», δήλωσε η κ. Κατερίνα Μάρκου.

«Είναι αδιανόητο  να συνδέουν  τους μειωμένους συντελεστές  ΦΠΑ με το μεταναστευτικό. Πρέπει να αγωνιστούμε για να αλλάξουν όλα αυτά. Οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα των νησιών», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Καλαμπόκης.

Οι ευρωεκλογές και οι συνέπειες του Brexit

Σε ερώτηση σχετικά με τις συνέπειες από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε:

«Αν η  Βρετανία θέλει να μετέχει στις ευρωεκλογές έχει το χρονικό περιθώριο της απόφασης. Αν μετάσχουν οι Βρετανοί στις εκλογές οι θέσεις που μένουν κενές δεν αναπληρώνονται. Θα είναι λιγότερες οι θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε 21 ευρωβουλευτές. Αυτό δείχνει όμως στην Ευρώπη πρέπει να δουν δύο μεγάλα θέματα δηλαδή το δημογραφικό και ο λαϊκισμός που είναι βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας. Και ο λαικισμός υπάρχει μέσα από τους διάφορους εκφραστές του  στη Βρετανία στην Ιταλία και σε άλλες χώρες και στην Ελλάδα. Αυτό το λαϊκισμό  στις εκλογές θα πρέπει να τον σαρώσουμε και σε ευρωπαικό και σε εθνικό επίπεδο», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης και τόνισε πως θα πρέπει να δημιουργηθεί μια φιλική εταιρεία του δημοκρατικού τόξου .

«Ήρθε να αποβάλουμε τον κακό μας εαυτό και να δούμε αυτά που μας ενώνουν μέσα από τις αξίες με τις οποίες του ελληνικό έθνος μεγαλούργησε. Η Ευρώπη που είναι το κοινό μας σπίτι και μας χάρισε τόσα χρόνια ευημερίας και τα εθνικά μας  θέματα είναι στην προτεραιότητα μας και στην προτεραιότητα των πολιτών. Ζητούμε μια ευρεία πλατιά συμμαχία για την επόμενη ημέρα διακυβέρνησης της Ελλάδας. Τα προβλήματα μας  ξεπέρασαν και έχουν εθνικό πρόσημο. Με νηφαλιότητα πρέπει να προσεγγίσουμε  όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου από όπου και αν προέρχονται γιατί χρειαζόμαστε συστράτευση για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα», τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης

Όσο για τις πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να συμμετέχουν στη φιλική εταιρεία του δημοκρατικού τόξου και την συνεργασία  κυβέρνησης της ΝΔ ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ   ο κ. Κεφαλογιάννης είπε:

«Εμείς θα έχουμε  απόλυτη πλειοψηφία. Σε αυτές τις εκλογές έχουμε συγκεκριμένους στόχους. Οι εκλογές του 2019 όποτε και αν γίνουν έχουν στόχο απόλυτη πλειοψηφία της ΝΔ με πρωθυπουργό ον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για τις ευρωεκλογές θέλουμε διπλασιασμό των εδρών. Έχουμε τη δύναμη να παρέμβουμε και θέλουμε να είμαστε ως ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα ένα από ισχυρά  που διοικούν  την Ευρώπη. Το ίδιο θέλουμε και στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Αυτές είναι οι υγιείς δυνάμεις».

Το υγιές κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ να διώξει όσους υπηρετούν τα άκρα

Όσο για το που μπορεί  να ανήκει ο  ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Ανήκει και ο ΣΥΡΙΖΑ  στο Ευρωπαϊκό δημοκρατικό τόξο αλλά όχι όλος. Δεν ανήκει σε αυτό που θέλουμε εμείς  και στη φιλική εταιρεία που επιδιώκουμε να φτιάξουμε  ο ΣΥΡΙΖΑ που απεμπολή  εθνικά μας δίκαια, που χειροκροτεί  έξω από τις φυλακές τον  Κουφοντίνα  που σκότωσε τόσους ανθρώπους. Εμείς καλούμε τις υγιείς δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να αποβάλουν  αυτούς υπηρετούν τα άκρα και τις ακρότητες . Εμείς αυτά τα καταδικάζουμε αυτά  . Είναι οι άνθρωποι που μπορεί να αμαυρώσουν και το ίδιο τους το κόμμα που επιθυμούμε να είναι στο Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Τόξο.Εμείς θέλουμε υγιείς πολιτικές δυνάμεις. Την επόμενη ημέρα θέλουμε ευρεία συσπείρωση των υγιών δυνάμεων για να χαράξουμε εθνική στρατηγική που θα βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο με το λιγότερο δυνατό κόστος  για την κοινωνία που έχει περάσει τα πάνδεινα  με ασφάλεια και σιγουριά για τα εθνικά θέματα»

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον κ.Κεφαλογιάννη  είχαν συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΒΕΔ και τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Πριν από την ομιλία που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ για τις ευρωεκλογές στο ξενοδοχείο Mediterranean  πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ με τους τρεις υποψηφίους ευρωβουλευτές.

Η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ 

Αναφορά στις συνέπειες από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση έκανε ο κ. Κεφαλογιάννης και κατά την ομιλία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ.

«Από σήμερα να κάνουμε το περίσσιο για να κερδίσουμε σε όλες τις εκλογικές  μάχες Αυτός είναι ο σκοπός μας   γιατί αυτή η παράταξη  έχει στον κώδικα των αξιών της. Η Ελλάδα μεγαλούργησε και έγινε πρώτη στην Ευρώπη χάρη στις προσπάθειες των Ελλήνων χάρη στο όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αυτή η χώρα έχει ένδοξο παρελθόν. Στα χέρια της  ΝΔ  θα έχει σίγουρο παρόν και το μελλον που της αξίζει σε ένα κόσμο που αλλάζει»

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές τόνισε πως είναι πολύ σημαντικές.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε δυο προβλήματα  σημαντικά. Το ένα είναι το δημογραφικό και το έλλο ο λαϊκισμός που είναι αδελφάκι τους ευρωσκεπτικισμού. Η Ευρώπη πρέπει να σαρωθεί. Είναι ανάγκη να καταδικαστούν τα άκρα και οι ακρότητες», τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης

Όσο για την κυβέρνηση ο κ. Κεφαλογιάννης είπε:

«Δεν χαρίζουμε τίποτε στην αριστερά και την ιδεοληψία τους. Είμαστε υπερήφανοι γιατί εμείς εκπροσωπούμε τη ΝΔ που δικαιώθηκε σε όλες τις επιλογές της.   Είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε κόμμα  πατριωτικό. Αυτή είναι η διαφορά μας με το ΣΥΡΙΖΑ. Αγαπάμε την πατρίδα μας και δεν θα υπογράφαμε ουδεμία συμφωνία που θα πλήγωνε τους Ελληνες. Εμείς προσεγγίζουμε τα θέματα με βάση το εθνικό συμφέρον . Αυτοί παραχώρησαν τα ιερά και τα όσια»

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε και στο διάλογο που είχε με τη πολιτική ηγεσία των  Σκοπίων και τα σαθρά επιχειρήματα για ονομασία και γλώσσα.

« Εμείς ως παράταξη κάναμε το καθήκον μας. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο Κυριακός Μητσοτάκης  και Κωνσταντίνος  Καραμανλής σήκωσαν ψηλά τη σημαία. Πρέπει να βάλουμε βέτο στην ευρωπαική πορεία των Σκοπίων . Μπορούμε να το παλέψουμε» , τόνισε .

Αναφορά έκανε ο κ. Κεφαλογιάννης στα ελληνοτουρκικά και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και τα στελέχη της για την τακτική που ακολουθούν.

Με ιδιαίτερη αναφορά στον βουλευτή της ΝΔ κ.Μάνο Κόνσολα ξεκίνησε την ομιλία της η υποψήφια ευρωβουλευτής κ. Κατερίνα Μάρκου.

« Θέλουμε κανονικές δουλειές και αμοιβές σωστές για όλους. Η κυβέρνηση θα αναγκάσει τη νέα γενιά να φύγει από τη χώρα. Αν θα μείνουν θα πρέπει να δεχθούν ταπεινωτικούς μισθούς.  Να μπουν μπροστά οι άξιοι και όχι αυτοί που έχουν προϋπηρεσίας  στις καταλήψεις.  Είναι ώρα να βάλουμε τέλος στη διάλυση και το διχασμό που μας έχει οδηγήσει ο κ. Τσίρπας και η παρέα του» , είπε η κ. Μάρκου.

Αναφορικά με τα εθνικά θέματα η κ. Μάρκου είπε:

Με προχειρότητα αντιμετωπίζουν τα εθνικά θέματα. Η  μάχη θα είναι σκληρή και θα πάει  μέχρι το τέλος.  Θα προσπαθήσουν  να μας εξαπατήσουν για μια φορά ακόμη. Να θυμίζουμε σε όλους τι  έχει κάνει ο Σύριζα αυτά τα χρόνια . Δεν θα πρέπει να τους φοβόμαστε. Η ΝΔ έχει προτάσεις για την Ελλάδα για τις ανάγκες των πολιτών της. Μιλάμε για αξιοκρατία και καλές δουλειές για όλους. Αν οι εκλογές δεν γίνουν το Μάιο οι ευρωεκλογές να δώσουν ηχηρό μήνυμα. Να μην υπάρξουν άνθρωποι που δεν θα ψηφίσουν. Ήμασταν από τις πρώτες χώρες που γίναμε μέλη  της ΕΕ.  Θέλουμε την Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης»

Στην αναγκαιότητα της συμμετοχής στις εκλογικές αναμετρήσεις,  αλλά και στα λάθη που έχουν γίνει από τα στελέχη της κυβέρνησης σε πολλούς τομείς και κυρίως στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής αναφέρθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Θ Καλαμπόκης. Ιδιαίτερη μνεία έκανε για το μεταναστευτικό και την σύνδεση του με τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Το πιο ενδιαφέρον

Ο σταθμός που λειτουργεί από το 1992. Ο πρώτος ενημερωτικός ραδιοσταθμός στο Αιγαίο και ο πρώτος που καθιέρωσε το ενημερωτικό site, που λειτουργεί παράλληλα με τον ραδιοφωνικό σταθμό. Ο sky αδιάλειπτα λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ 100,3 . Copyright © RADIOTOYRISTIKI SA

Στο site αυτό χρησιμοποιούμε εργαλεία που αποθηκεύουν μικρά αρχεία (cookies) στον υπολογιστή σας. Τα cookies κάνουν το site αυτό να “τρέχει” χωρίς προβλήματα και να δημιουργεί cookies πλοήγησης (statistics cookies). Για καλύτερες υπηρεσίες, πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ.