Νίκος Γερονικόλας: «Πλήρως εγκαταλελειμμένες οι υποδομές στον Αγιο Νικόλαο, Μητρόπολη και Αγιο Γεώργιο»

190

Ανακοίνωση εκδόθηκε από την παράταξη του Νίκου Γερονικόλα για την κατάσταση που επικρατεί σε συνοικίες της πόλης της Ρόδου.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

\Τα περισσότερα από τα πεζοδρόμια στην ευρύτερη περιοχή της συνοικίας Αγίου Νικολάου, Μητροπόλεως, Αγίου Γεωργίου πόλεως Ρόδου, παραμένουν επί χρόνια σε άθλια κατάσταση. Στους δρόμους οι διαβάσεις των πεζών έχουν εξαφανιστεί, μαζί με αρκετές από τις κάθετες σημάνσεις οδικής κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν ράμπες για τα άτομα με αναπηρία, ο δε, φωτισμός στη διάρκεια της νύχτας είναι ελλειμματικός

Σε ό,τι αφορά την καθαριότητα, η κοινωνία της όλης περιοχής πέρασε ένα αφόρητα δύσοσμο καλοκαίρι και εξακολουθεί να βασανίζεται μέχρι σήμερα.

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα συμπεράσματα της καταγραφής που έκανε ο ίδιος ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Νίκος Γερονικόλας και οι υποψήφιοι / υποψήφιες της «Αρχής Οργάνωσης» στην ιστορική συνοικία της Δωδεκανησιακής πρωτεύουσας.

Το κλιμάκιο καταγραφής από την παράταξη «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας περπάτησε έναν προς έναν τους δρόμους της περιοχής και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας κατέγραφε τα προβλήματα. Ο κ. Νίκος Γερονικόλας και οι υποψήφιοι / υποψήφιες σύμβουλοι συνομιλούσαν με κατοίκους και καταστηματάρχες, έτσι ώστε να εντοπίσουν όλες τις επί μέρους δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Μεταξύ των άλλων, επισημάνθηκε και η ανάγκη ο Δήμος Ρόδου να μεριμνήσει για τα εγκαταλελειμμένα ιδιωτικά ακίνητα, τα οποία στο σύνολό τους έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους, γεμάτους ποντίκια και υλικά σε αποσύνθεση.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες εξέφρασαν έντονα τη δυσαρέσκειά τους για την πλήρη εγκατάλειψη των συνοικιών τους στα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Με ένα απλό πέρασμα από την περιοχή, φαίνονται ξεκάθαρα όλα τα προβλήματα στις υποδομές. Με μια απλή συζήτηση με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες αποσαφηνίζεται πλήρως το πλήθος των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί στην καθημερινότητά τους. Προφανώς, η νυν δημοτική αρχή δεν έχει κάνει ποτέ αυτό το πέρασμα, έστω και τυπικά» δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Νίκος Γερονικόλας.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «η κάθε μία από τις συνοικίες της πόλεως Ρόδου έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανάγκες. Ως παράταξη, στις 30 τομές για μια πενταετία, προβλέπουμε το θεσμό του υπευθύνου συνοικίας. Του προσώπου το οποίο είναι υπεύθυνο για την καθημερινή καταγραφή των αναγκών πολιτών και επιχειρήσεων και της άμεσης προώθησής τους προς διαχείριση από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες.

Επίσης, προβλέπουμε τον επανασχεδιασμό της βατότητας πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων, ώστε να είναι εύκολα προσπελάσιμοι από άτομα με αναπηρίες και πρόσωπα της τρίτης ηλικίας. Στο ίδιο πλαίσιο, εξειδικεύοντας στις επιμέρους ανάγκες της περιοχής και αναγνωρίζοντας το ρόλο που διαδραματίζει η βραχυχρόνια μίσθωση σε συνοικίες που δεν παρουσιάζουν ένταση τουριστικής ανάπτυξης, σχεδιάζουμε ειδικές υποδομές και εφαρμογές ώστε ο τόπος να αποκομίσει το μέγιστο όφελος από την νέα αυτή τάση διακοπών».

Το σύνολο των κατοίκων και των επιτηδευματιών της ιστορικής συνοικίας της πόλεως Ρόδου, υποδέχθηκε με θέρμη και εξέφρασε πλήρη στήριξη στον κ. Νίκο Γερονικόλα, στους υποψήφιους και στις υποψήφιες της «Αρχής Οργάνωσης» για το νησί μας.

Τέρμα τα συνθήματα. Το νησί μας χρειάζεται μόνο οργάνωση.