Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, και τον πρώην υφυπουργό, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, παρέστη τη Δευτέρα (13.09) στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 78ης επετείου από την Απελευθέρωση της Νήσου Μεγίστης ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως.

Ο υπουργός παρακολούθησε το πρωί την Ακολουθία του Αγιασμού στα σχολεία της νήσου και στη συνέχεια την Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Ακολούθως μετέβη στο Ηρώο και κατέθεσε στέφανο, ενώ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεγίστης κ. Γεώργιο Σαμψάκο, εκπροσώπους τοπικών φορέων και κατοίκους του νησιού.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επιβιβάστηκε στην Πυραυλάκατο (ΤΠΚ) «ΡΟΥΣΣΕΝ» που περιπολεί στην περιοχή και συνομίλησε με τα μέλη του πληρώματος. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Στρατόπεδο Δυνάμεως Αμύνης Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης όπου ενημερώθηκε σχετικώς με την αποστολή και το έργο της.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της επισκέψεώς του, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης ανέφερε τα εξής: «Με αισθήματα χαράς, αλλά και περισσότερο τιμής, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στη Μεγίστη να εορτάσουμε την Επέτειο Απελευθέρωσης του νησιού κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η αίσθηση είναι ότι δεν βρισκόμαστε σε μία εσχατιά της Ελλάδας, αλλά ακριβώς στο σημείο απ’ όπου αρχίζει η Ελλάδα και ο νησιωτικός χώρος της, ακριβώς όπως ο Έβρος είναι το σημείο όπου αρχίζει η Ελλάδα και ο χερσαίος χώρος της.

Πραγματικά είναι σπουδαίο για μας και τιμή μας να ερχόμαστε σε επαφή με αυτό τον τόπο, τους Ακρίτες του κι ένα σημείο στο οποίο «η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πολύ δυνατά». Για εμένα προσωπικά υπάρχει η αίσθηση ότι δεν περιποιώ τιμή στο Καστελόριζο διότι παραβρισκόμαστε εδώ η Πολιτική και η Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επ’ ευκαιρία της Επετείου, αλλά η τιμή είναι δική μας να παραβρισκόμαστε σήμερα στο Καστελόριζο. Χρόνια πολλά!» .

Στη συνέχεια, ο υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος είχε συνομιλία με μικρούς μαθητές λίγο μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό για το άνοιγμα των σχολείων. «Να έχετε μία καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά. Να είστε εντάξει στις υποχρεώσεις σας. Να διαβάζετε τα μαθήματά σας, αλλά να μην ξεχνάτε κιόλας και να παίζετε και να βρίσκετε και τον ελεύθερο χρόνο. Να τα συνδυάζετε όλα και όλα θα πάνε καλά», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στους μικρούς μαθητές και πρόσθεσε: «Να ακούτε τους δασκάλους, τις δασκάλες και τους καθηγητές. Είναι εδώ για να σας μάθουν πράγματα, για να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι και στα δύσκολα να έχετε κουράγιο, δεν πειράζει. Ε, τα μαθήματα θέλουν διάβασμα, το διάβασμα θέλει κόπο, αλλά τα καλά πράγματα γίνονται όταν κουραζόμαστε λίγο», είπε με νόημα ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού «Πενταγώνου», επισκέφθηκε την τορπιλάκατο «Ρουσσέν» και το στρατόπεδο Δυνάμεως Αμύνης Νήσου Μεγίστης.

 516 total views,  2 views today