Ανανέωση:

Θετικός στην επιστροφή των μαθητών του Δημοτικού στο σχολείο εμφανίστηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επεσήμανε πως μπορεί να μην υπάρχει επιστημονική διαβεβαίωση πως η επιστροφή είναι 100% ασφαλής, αλλά οι κίνδυνοι είναι λιγότεροι από τα οφέλη.

 Παρότι η συζήτηση για τα δημοτικά έχει «φουντώσει» για τα καλά τις τελευταίες ημέρες, οι αποφάσεις μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται να ανοίξουν τα δημοτικά την 1η Ιουνίου ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο οι μικροί μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε χθες ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν τη Δευτέρα.

«Το άνοιγμα των σχολείων παραμένει ένα σύνθετο δίλημμα- κατά τη γνώμη μου τα οφέλη είναι περισσότερα από τους κινδύνους», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, ο οποίος σημείωσε πως πέραν των επιστημονικών δεδομένων, λαμβάνουμε υπόψιν και οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους.

Τα παιδιά, όπως είπε, νοσούν ηπιότερα από τη νόσο και φαίνεται να παίζουν περιορισμένο ρόλο στη μετάδοσή του κορωνοϊού. Όπως τόνισε ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις: «μικρός αριθμός παιδιών θα το περάσουν σοβαρά, λίγες, τραγικές περιπτώσεις, μπορεί να εμφανίσουν το πολύ σπάνιο φλεγμονώδες σύνδρομο».

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ζήτησε από τους επιστήμονες να μην υπερτονίζουμε τα αρνητικά της επιστροφής.

 1,141 total views,  2 views today