Οκτώ άτομα θετικά στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν κατά τη διενέργεια ελέγχων rapid tests κατά την άφιξη επιβατών στο λιμάνι της Κάσου, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του ο Δήμος της Κάσου.

Τα τέσσερα άτομα είναι μέλη του πληρώματος πλοίου μεταφοράς οικοδομικών υλικών, τα οποία την ίδια μέρα τέθηκαν άμεσα σε περιορισμό εντός του πλοίου, χωρίς να έρθουν σε επαφή με κανέναν άλλο από τους κατοίκους. Αφού τους δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες αποχώρησαν από το νησί το απόγευμα της ίδιας μέρας με το ίδιο μέσο.

Τα άλλα τέσσερα άτομα που βρέθηκαν θετικά αποβιβάσθηκαν από το πλοίο «Πρέβελης» και μάλιστα οι δύο είναι μέλη του πληρώματος, ο ένας γιατρός που θα εξέταζε εργαζόμενους της ΔΕΗ στο νησί και ένας τραπεζικός υπάλληλος, οι οποίοι τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό και ο γιατρός σε κατάλυμα της Κάσου, ενώ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς του ΠΠΙ Κάσου, όπου έχουν λάβει οδηγία να παραμείνουν μέχρι την ολοκλήρωση του μοριακού τεστ και τη λήξη της καραντίνας πάντα με  την επιτήρηση των οργάνων του τοπικού Αστυνομικού σταθμού, όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος. Αμέσως ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον πλοίαρχο του πλοίου «Πρέβελης», αλλά και τον Δήμαρχο σε νησί του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου, απ’ όπου ταξίδεψαν τα τέσσερα άτομα.

Τα δείγματα που ελήφθησαν από τους τέσσερις ασθενείς για μοριακό τεστ covid-19, οι οποίοι σημειωτέον δεν είχαν συμπτώματα, όπως τόνισε ο κ. Ερωτόκριτος, εστάλησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και αναμένονται σήμερα τα αποτελέσματα για επιβεβαίωση.

 510 total views,  2 views today