Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου περιβάλλοντος θα επιδιώξει να έχει σε λίγες ημέρες ο δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος.

Αντικείμενο των συναντήσεων θα είναι η ανάρτηση των δασικών χαρτών και η υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση για την άρση των αδικιών που έχουν γίνει.

«Εμείς θέλουμε να υλοποιηθούν όσα έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση . Δεν είναι δυνατό όλο το νησί το Μαράθι και οι Αρκιοί να θεωρούνται δάση», δήλωσε στον  Sky ο δήμαρχος Πάτμου.

Σε σχετική επιστολή που έχει στείλει ο κ. Γρηγόρης Στόικος στο υπουργείο Περιβάλλοντος αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ πρωτ. 182363/239-2019 απόφασής σας περί αποδοχής γνωμοδότησης τους τεχνικού συμβουλίου σχετικά με τον χαρακτηρισμό ή μη δασικών εκτάσεων, παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε ποιες ενέργειες θα κάνετε ώστε οι αναρτηθέντες δασικοί χάρτες που εσφαλμένα χαρακτηρίζουν την Πάτμο κατά το μείζονα μέρος της ως δασική, να τροποποιηθούν.

Αντιλαμβάνεστε ότι, η αδικία που έχει προκληθεί σε βάρος των πολιτών του Δήμου μας, πρέπει άμεσα ν’ αποκατασταθεί και τούτο είναι εφικτό μόνον με την ορθή κι αληθή αποτύπωση των εκτάσεων του νησιού μας, με νεότερη ανάρτηση, διορθωμένων των αντίστοιχων χαρτών.

 200 total views,  2 views today