“Να είμαστε αισιόδοξοι με το νέο και να αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα με δύναμη ψυχής και θετική διάθεση. Να είναι για όλους μας ένα έτος χαράς ειρήνης και ευλογίας του Θεού”.
Αυτό υπογράμμισε μιλώντας σήμερα στο skyrodos.gr ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.
Σε ερώτηση σχετικά, με τα αρνητικά γεγονότα που σφράγισαν για το 2018 τη Ρόδο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος δήλωσε:
” Τα αρνητικά όσο και αν λυπούμαστε για αυτά, πρέπει να μας γίνονται αφορμή για να πηγαίνουμε μπροστά να τα ξεπερνούμε και να γινόμαστε καλύτεροι.Να μας προβληματίζουν ώστε να οικοδομούμε και όχι να μένουμε σε αυτά”.
Όσο για το αν το 2019 θα είναι έτος αλλαγών ο κ.Κύριλλος δήλωσε:
“Εμείς θέλουμε το 2019, να είναι ένα έτος κατά το οποίο ο Χριστός θα μας κάνει αέναη την παρουσία του για να ευλογεί τη ζωή μας. Και η ευλογία του Θεού είναι αυτή που αλλάζει ουσιαστικά και τον χρόνο και έρχεται αρωγός και στους ανθρώπους”.
Σχετικά με την επιθετικότητα των γειτόνων ο Μητροπολίτης Ρόδου υπογράμμισε πως δεν είναι θέμα προς συζήτηση ειδικά αυτές τις ημέρες.
“Να μη το συζητάμε αυτό χρονιάρες ημέρες. Να αφήσουμε τον κόσμο να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών”, είπε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου.

 154 total views,  2 views today