Σοβαρά προβλήματα στα σχολεία;

511

Σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις καταγγέλθηκε ότι  υπάρχουν στα σχολεία   στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου.

Πολεοδομικές αυθαιρεσίες, έλλειψη πυρασφάλειας,  προβλήματα κτιριακά, συνθέτουν μια εικόνα που δεν τιμά τη Ρόδο.

Έχετε κάνει καλή δουλειά αλλά υπάρχουν όμως  προβλήματα με αδειοδοτήσεις και άλλα  είπε ο αντιδημαρχος παιδείας κ. Στράτος Καρίκης

«Πλήθος προβλημάτων υπάρχουν  στα σχολικά  κτίρια .  Πλήθος αυθαιρεσιών. Αυτά  έπρεπε να είναι ήδη λυμένα», είπε ο αντιδήμαρχος κ. Δράκος.

«Λέτε να μην είχαμε  συναίσθηση της ευθύνης μας;  Υπέγραψα για να μην κλείσουν τα σχολεία επειδή πληρούσαν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς. Τώρα ήρθε ένας υπουργός και προχώρησε σε αλλαγές.Πλησίστιοι σε όποια χρηματοδότηση. Να λέμε όμως και ότι έχει γίνει μέχρι τώρα», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

“Πρόθεση μας είναι  να νομιμοποιηθούν τα σχολεία. Δεν είναι δύσκολο να εκδοθούν οι πολεοδομικές και υγειονομικές άδειες για να λειτουργούν τα κυλικεία, να υπάρχουν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και πραγματικοί και προσβάσιμες  έξοδοι κινδύνου. Δεν επιτρέπεται να αναλωνόμαστε στο τι δεν έγινε, αλλά στο τι γίνεται τώρα, αύριο. Θα αναλώσουμε τις δυνάμεις ώστε να είναι νόμιμες οι σχολικές μονάδες. Και όχι να έχουν κενό 70, 80 εκατοστά οι κουπαστές στις σκάλες. Δεν μας τιμά η σημερινή εικόνα.  Στόχος μας να προχωρήσουμε μπροστά”, τόνισε ο δήμαρχος κ. Α Καμπουράκης και κατήγγειλε πως δεν απορροφήθηκαν από προγράμματα 2.400.000 ευρώ που θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί.