Την εξαίρεση της ΡΟΔΑ από το νομοσχέδιο που εισηγείται στη Βουλή ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός ζήτησε ο Δήμαρχος. Η επιχείρηση είναι υγιής οικονομικά και ανανεώνει το στόλο της 

Με το βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καμετερό είχε συνεργασία στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, εξετάζοντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Μεταξύ αυτών και σε συνέχεια της συνάντησής του στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Αθανάσιο Βούρδα τον οποίο επισκέφτηκε μαζί με μέλη της Διοίκησης της ΡΟΔΑ, ο δήμαρχος πραγματοποίησε σήμερα (Πέμπτη) σύσκεψη στο Δημαρχείο προκειμένου να ενημερώσει τον βουλευτή Δωδεκανήσου για θέματα που αφορούν τη Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών του Δήμου Ρόδου.

Ο κ. Καματερός που συνοδευόταν από το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Αποστολίδη είναι εισηγητής του νομοσχεδίου που θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή και αφορά τον επανακαθορισμό των αστικών συγκοινωνιών σε όλη την Ελλάδα πλην Περιφέρειας Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Καματερό να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Δημοτικής Επιχείρησης, εισηγούμενος την εξαίρεσή της λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει η λειτουργία της σε νησιωτική περιοχή και εκ του γεγονότος ότι δεν επιβαρύνει οικονομικά τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ούτε και τον προϋπολογισμό του Δήμου.

«Καταφέραμε, δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος τόσο η ΔΕΥΑΡ όσο και η ΡΟΔΑ να ξεπεράσουν τα προβλήματα που είχαν στο παρελθόν και να είναι υγιής οικονομικά επιχειρήσεις οι οποίες επενδύουν τα έσοδά τους σε έργα ενίσχυσής τους και εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών που προσφέρουν στον πολίτη»

Η ΡΟΔΑ τα τελευταία δύο χρόνια απέκτησε, με χρήματα του δικού της προϋπολογισμού, πέντε νέα λεωφορεία, εκσυγχρονίζοντας το στόλο της ενώ αναμένεται να παραλάβει  δύο ακόμη ηλεκτροκίνητα. Επιπλέον με το πρόγραμμα leasing θα αποκτήσει άλλα 10 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.

Ο κ. Καματερός δήλωσε ότι θα επιδιώξει τη θωράκιση της λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων της Ρόδου και της Κω για τις οποίες θα ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΡΟΔΑ Μανώλης Κοντουδάκης, ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Εγγλέζος, ο διευθυντής Φώτης Καραμανόλης και μέλη της διοίκησης της ΡΟΔΑ.                                       

 404 total views,  2 views today