Τον κώδωνα του κινδύνου να κλείσει άμεσα η δομή στα παλιά σφαγεία της Ρόδου που δεν είναι οργανωμένη και φιλοξενεί μετανάστες, έκρουσε μιλώντας στον SKY ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης.

“Είναι θέμα χρόνου να προκύψουν χειρότερα τα οποία από τύχη αποφύγαμε μέχρι τώρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, με αφορμή τις συχνές πλέον συμπλοκές μεταναστών στο χώρο, λόγω των διαφορών που προκύπτουν από τις πολλές εθνικότητες που συνυπάρχουν. “Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη εάν συμβεί κάτι σοβαρότερο εκεί, όταν αυτός ο χώρος δεν είναι επίσημα από το κράτος καταγεγραμμένος ως δομή φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων” τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι από την τελευταία συμπλοκή μεταξύ Σομαλών και Παλαιστινίων, 10 άτομα κατέληξαν στο Νοσοκομείο τραυματισμένα και τέσσερις Σομαλοί συνελήφθησαν σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών που τους άσκησε δίωξη για συμπλοκή και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ο κ. Ανδρουλάκης καυτηρίασε επίσης και το θέμα των μεταγωγών μεταναστών και προσφύγων στο κέντρο, αφού λόγω κορωνοϊού οι συνάδελφοι του μένουν απροστάτευτοι κι εκτεθειμένοι. “Όσον αφορά την διαχείριση των νεοεισερχομένων, η ανησυχία μας είναι μεγαλύτερη για ευνόητου λόγους, αφού δεν υπάρχουν πουθενά χώροι για την απομόνωση τους, δεν πραγματοποιείται κανένας ιατρικός έλεγχος και παρόλα αυτά συνεχίζονται οι μεταγωγές τους κανονικά”, είπε καταλήγοντας.

 726 total views,  2 views today