Να μην βγουν ποτέ από τη φυλακή οι δύο νεαροί ηλικίας 19 και 21 χρονών που κατηγορούνται για το θάνατο της Ελένης Τοπαλούδη ζητά ο κ. Παναγιώτης Κικιδόπουλος συγγενής του θύματος.

Όπως μας είπε ζει εδώ και 49 χρόνια στη Ρόδο. Γουναράς στο επάγγελμα συνταξιούχος σήμερα έχει πάθει σοκ από όσα συνέβησαν στο 21χρονο κορίτσι. «Η Ελένη μας μαρτύρησε στα χέρια των δύο δραστών.Θέλουμε να τιμωρηθούν. Να μην βγουν ποτέ από τη φυλακή. Δεν μπορεί μετά από χρόνια να αφεθούν ελεύθεροι και μετά να κυκλοφορούν ανάμεσα μας,

Ο κ. Κικιδόπουλος ανήκει στο συγγενικό περιβάλλον της μητέρας της Ελένης.

«Τις τελευταίες ημέρες την είχαμε χάσει και την ψάχναμε. Μετά με πήρε ο πατέρας της τηλέφωνο και μου είπε ότι την βρήκαν. Την βρήκαν ναι. Στο νεκροτομείο», μας είπε συγκλονισμένος.

«Τα πρώτα δύο χρόνια των σπουδών στη Ρόδο ήταν πολύ κοντά της και την πρόσεχε. Ερχόταν και στο  σπίτι μας και έτρωγε. Την είχα σαν παιδί μου. Ήμουν αυτός που την προστάτευε στη Ρόδο. Κάποια στιγμή επειδή μεγάλωσε είπαμε να την αφήσουμε κάπως πιο ελεύθερη. Να μην θεωρεί δηλαδή πως έχει από πάνω της κάποιο χωροφύλακα. Τα παιδιά δεν θέλουν να τα επιτηρείς κάθε στιγμή και όπου πάνε. Την αφήσαμε και αυτό ήταν το λάθος μας», μας λέει συγκινημένος.

Σε ερώτηση αν θα έπρεπε έστω και η Ελένη που ήταν 21 χρονών να είχε πιο  μεγάλη επιτήρηση ο  κ.Κικιδόπουλος είπε:

«Εμένα σε όλη μου τη ζωή θα  με τρώνε οι τύψεις γιατί δεν μπορέσω να την προστατεύσω. Έκανα το λάθος να θεωρήσω ότι μεγάλωσε και μπορούσε να αντιμετωπίσει καταστάσεις μόνη της. Ζούσε τρισίμιση χρόνια στη Ρόδο. Δεν το βάζει ο νους ότι μια γυναίκα ηλικίας 21 χρονών μπορεί να  πέσει θύμα τέτοιας επίθεσης και να δολοφονηθεί»

Ο κ. Κικιδόπουλος είπε ότι στα 49 χρόνια που ζει στη Ρόδο δεν έχει δει ποτέ τέτοιο περιστατικό που κατέληξε σε φρικτό θάνατο.

«Η Ελένη πιστεύω ότι μαρτύρησε για να πεθάνει. Δεν πέθανε επειδή της έριξαν μια κοτρόνα στο κεφάλι. Βασανίστηκε από την ώρα που την πήραν και δεν την επέστρεψαν στο σπίτι. Αντιθέτως γκάζωσαν για τους Πεύκους. Από εκείνη την ώρα άρχισαν τα μαρτύρια της. Υποτίθεται πως σε μια ώρα θα έπρεπε να γυρίσει πίσω για να βγει έξω με μια φίλη της», τόνισε ο κ. Κικιδόπουλος.

Ο ίδιος  εξέφρασε την άποψη ότι η 21χρονη δεν γνώριζε καλά τον Αλβανό.

« Δεν καταλαβαίνω πως κατάφερε ο 19χρονος να την πείσει να βγει έξω. Πιστεύω ότι είχε σχέση μαζί του η οποία είχε ξεκινήσει πριν δύο τρεις εβδομάδες. Την γοήτευσε ίσως με την εμφάνιση του. Δεν γνώριζε τον χαρακτήρα του. Είχε και εμπιστοσύνη στον εαυτό της και δεν πίστευε  ότι θα συνέβαινε κάτι», είπε ο κ. Κικιδόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Κικιδόπουλο η πάλη της Ελένης με τους ανθρώπους που τελικά την οδήγησαν στο θάνατο ξεκίνησε μέσα από το αυτοκίνητο ενώ αυτό κατευθυνόταν στη Λίνδο.

«Η πάλη της Ελένης ξεκίνησε καθ οδόν προς τη Λίνδο. Αυτό μαρτυρούν τα σημάδια που έχει στο σώμα της. Τα χέρια της ήταν γεμάτα μελανιές. Και στους Πεύκους  έγινε μάχη. Εγώ δεν πιστεύω ότι το παιδί έμεινε άπραγο. Πρέπει να συνεπλάκη μαζί τους. Για το λόγο αυτό την κτύπησαν στο κεφάλι. Αντιστάθηκε, επιτέθηκε στον ένα και ο άλλος της έβαλε το μαχαίρι κάτω από το σαγόνι για να την αφοπλίσει. Δεν τον άφηνε, προσπάθησε να ξεφύγει από τη μαχαιριά και της κόπηκε το αυτί. Και επειδή ο δράστης δεν  μπορούσε να γλυτώσει το φίλο του και την χτύπησε με το σίδερο στο κεφάλι. Δεν γίνονται αυτά τα κτυπήματα έτσι», τόνισε.

Ο κ. Κικιδόπουλος πιστεύει ότι η Ελένη ουδέποτε παρακάλεσε τους δράστες να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

«Αυτά είναι παραμύθια. Αν δεν την κτυπούσαν μέχρι θανάτου θα τους είχε κάνει λιώμα και τους δύο», είπε

Σε ερώτηση για την τύχη που πρέπει να έχουν οι δύο νεαροί ο κ. Κικιδόπουλος τόνισε:

«Οι δύο δράστες έκαναν μεγάλο κακό στη Ρόδο μας.  Το νησί είναι όμορφο και ήσυχο. Χαρήκαμε πολύ όταν η Ελένη εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η Ρόδος ήταν η συμπάθεια του πατέρα και της μητέρας της Ελένης,. Η μητέρα γέννησε το δεύτερο παιδί της με τάξιμο στην Παναγία Τσαμπίκα. Είχε μεγάλα και καλά αισθήματα για τη Ρόδο. Τώρα έχει πικρία. Ο πατέρας όμως έχει μια άποψη λεβέντικη και δεν ρίχνει στο νησί και στους πολίτες ευθύνη».

Ο κ. Κικιδόπουλος έκλεισε τη συνομιλία μαζί μας ζητώντας από τους Ροδίτες να μην αφήνουν έτσι παραβατικές συμπεριφορές αλλά να προβαίνουν σε καταγγελίες αμέσως.

«Οι δύο δράστες  είχαν παραβατική συμπεριφορά. Πολλά κορίτσια είχαν πέσει στα χέρια τους. Δεν μιλάνε όμως στις Αρχές. Θα πρέπει να μιλήσουν.  Η Ρόδος δεν φταίει. Να σταματήσουν να μας κατηγορούν. Και οι Ροδίτες να μην σιωπούν αλλά να καταγγέλλουν τις παραβατικές συμπεριφορές. Όσο για τους δύο δράστες θέλουμε να μην βγουν ποτέ από τη φυλακή. Είναι δυνατό να βγει ξανά στην κοινωνία που σκότωσε με τέτοιο τρόπο μια κοπέλα. Πρέπει να κυκλοφορεί ανάμεσα μας; »,  είπε ο κ. Κικιδόπουλος  εμφανώς συγκινημένος.

 278 total views,  4 views today