Συνάντηση το αργότερο μέχρι αύριο Παρασκευή  12.10.18 θα έχει ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού  συμβουλίου  του Σωματείου Καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου  κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Η συνάντηση όπως εξήγησε στο skyrodos.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς κ. Π Κατσιδώνης εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς επαφών με αυτοδιοικητικούς και εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων για την τύχη του εμβληματικού κτιρίου.

«Η συνάντηση μπορεί να γίνει είτε σήμερα είτε αύριο. Είμαστε σε αναμονή για να συναντήσουμε τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο», ανέφερε ο κ. Κατσιδώνης.

Σε λίγες ημέρες το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΞΡ και υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη. Ο κύκλος των συναντήσεων θα ολοκληρωθεί  με τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο.

«Τελούμε σε αναμονή της ημερομηνίας για τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής όπου θα γίνει η διαβούλευση για την εκμίσθωση του κτιρίου της Νέας Αγοράς σε ιδιώτη.  Εκεί θα καταθέσουμε τις θέσεις μας αναλυτικά», είπε ο κ. Κατσιδώνης.

Στην εισήγηση που κατατέθηκε προς ψήφιση, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου αναφέρεται μεταξύ άλλων :

«Πλήρως εμπεριστατωμένα και άκρως αναλυτικά και αιτιολογημένα καταδεικνύεται η αναγκαιότητα της ενιαίας και όχι πλέον όπως μέχρι τώρα επί μέρους κάθε καταστήματος και γραφείου μίσθωσης της Νέας Αγοράς από τον Δήμο Ρόδου, λαμβάνοντας υπόψη και την ουσιώδη παράμετρο της αναγκαιότητας εκτέλεσης στην αμέσως προσεχή διετία των εργασιών οικοδομικών παρεμβάσεων αποκατάστασης του κτιρίου κόστους 4.200.000,00 ευρώ, το οποίο με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, άμεσα μόνο ο επενδυτής-μισθωτής θα μπορούσε ως υποχρέωση-όρος της μισθωτικής σύμβασης να αναλάβει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Συνεργασία της Περιφέρειας με "Το Χαμόγελο του Παιδιού"

Στην ίδια εισήγηση αναφέρονται όσα είχε δηλώσει  πρόσφατα στο skyrodos.groκ. Δήμος Μουτάφης, δηλαδή ότι ο εκάστοτε μισθωτής θα αναλάβει τις εργασίες για την επισκευή του κτιριακού συγκροτήματος- που ημέρα με την ημέρα φθείρεται όλο και περισσότερο – . Το ελάχιστο κόστος για την επισκευή ανέρχεται στα 4.200.000 ευρώ.

Η διάρκεια της μίσθωσης,  θα είναι  σαράντα (40) έτη.  Ως  μίσθωμα – δηλαδή ως τιμή πρώτης προσφοράς και εκκίνησης της δημοπρασίας  προτάθηκε να είναι  για το πρώτο έτος ποσό  που ανέρχεται στα 1.280.000 ευρώ.

Στην σχετική εισήγηση αναφέρεται ακόμη ότι ο μισθωτής με την υπογραφή της μίσθωσης θα καταβάλλει προκαταβολικά τα μισθώματα των δύο πρώτων ετών, δηλαδή 2.560.00,00 ευρώ.

Σε ερώτηση σχετικά με την εισήγηση ο κ. Κατσιδώνης δήλωσε στο skyrodos.gr

«Διαφωνούμε  με την εισήγηση. Δεν επιθυμούμε την μίσθωση του ακινήτου από ιδιώτη. Θέλουμε να μείνει υπό την ευθύνη του Δήμου, όπως και τώρα, και να εκτελεσθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες επισκευής του κτιριακού συγκροτήματος της Νέας Αγοράς».

 248 total views,  2 views today