Με αφορμή την προγραμματισμένη για 19.6.2019 παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας Αφάντου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος με επιστολή διαμαρτυρίας, ζητά από τη διοίκηση της Ε.Τ.Ε. να συνεχίσει τη λειτουργία του το παραπάνω υποκατάστημα, το οποίο εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Επισημαίνει τις δυσκολίες που θα επιφέρει η παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος Αφάντου, αφού οι κάτοικοι της περιοχής, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι και τα Α.Μ.Ε.Α. θα αντιμετωπίζουν χρονοβόρες και κοστοβόρες μετακινήσεις στα ήδη «επιβαρυμένα» υποκαταστήματα Αρχαγγέλου και Ρόδου για να εξυπηρετηθούν.

Τέλος αναφέρει ότι πάνω από τους αριθμούς υπάρχουν οι άνθρωποι και επιβάλλεται να υπάρξει κράτος μέριμνας και νησιωτικών πολιτικών στην περιοχή μας.

Στη σχετική επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο της ΕτΕ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την επικείμενη (στις 19.6.20190 διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματός σας στ’ Αφάντου Ρόδου. Σας μεταφέρω τις δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων του Αφάντου αλλά και των κοντινών σε αυτή δημοτικών διαμερισμάτων που εξυπηρετούνται από το εν λόγω υποκατάστημα. Θυμίζω επίσης ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα λειτουργεί σε μία περιοχή που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, αρκετοί από τους οποίους εξυπηρετούνται από το υποκατάστημά σας.

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Ε.Τ.Ε. στ’ Αφάντου Ρόδου, έρχεται σε συνέχεια του κλεισίματος του αντίστοιχου υποκαταστήματος της Κρεμαστής, και αυτή η ενέργεια δημιουργεί πολλά προβλήματα στους πολίτες του νησιού μας. Είναι κοστοβόρα, χρονοβόρα και δύσκολη η μετακίνηση χιλιάδων ανθρώπων της περιοχής που εξυπηρετούνται από την Ε.Τ.Ε. στα ήδη επιφορτισμένα υποκαταστήματά της στον Αρχάγγελο και στην πόλη της Ρόδου. Ακόμα μεταλύτερα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι ηλικιωμένοι συμπατριώτες μας και τα Α.Μ.Ε.Α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Τριήμερο οικολογικό συνέδριο στην Αστυπάλαια

Για τους παραπάνω λόγους, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να συνεχίσει τη λειτουργία του το υποκατάστημα της Ε.Τ.Ε. στ’ Αφάντου, θυμίζοντάς σας ότι εκτός από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι και οι νησιώτες μας έχουν ανάγκη από την εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών και διατήρησης του κοινωνικού κράτους.

 162 total views,  2 views today