Τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών από την ολομέλεια της Βουλής, εξήγησε σε συνέντευξή τύπου σήμερα ο γραμματέας της τομεακής του ΚΚΕ κ. Κώστας Γιαννόπουλος με αφορμή και την εκδήλωση που διοργανώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο Plaza.

Βασικός ομιλητής θα είναι όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Ελισσαίος Βαγενάς.
Ο κ.Γιαννόπουλος άνοιξε τη συνέντευξη τύπου χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία ως επικίνδυνη.

«Πρόκειται για μια συμφωνία που γίνεται κατά παραγγελία του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που στόχο έχει να αναχαιτίσει την επιρροή της Ρωσίας μέσω της διαδικασίας που εμείς αποκαλούμε ευρωατλαντική ολοκλήρωση. Η αντιπαράθεση αφορά το ονοματολογικό ώστε να συγκαλύψει επιμελώς την ουσιαστική συμφωνία όλων των συστημικών δυνάμεων», είπε ο κ.Γιαννόπουλος.

«Στην ίδια ρότα κινούνται και οι εθνικιστικές κραυγές με τα διάφορα φασιστικά μορφώματα που δίνουν το τόνο στα συλλαλητήρια με ομιλίες και αλυτρωτικά συνθήματα . Εμείς δεν θέλουμε να τσουβαλιάσουμε τον κόσμο που συμμετέχει στις διαδηλώσεις.Αποθεώνουν την ονοματολογία και για τα άλλα ζητήματα δεν λένε τίποτε. Η ΝΔ και άλλες δυνάμεις που ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού έχουν σοβαρές ευθύνες. Η κυβέρνηση αξιοποιεί την βολική αντιπαράθεση και εμφανίζει ότι η συμφωνία έχει προοδευτικό περιεχόμενο. Θα μπορούσαν όλοι να είχαν ψηφίσει την συμφωνία για την οποία εμφανίζονται ότι διαφωνούν », τόνισε ο κ.Γιαννόπουλος.

Ο γραμματέας της τομεακής επιτροπής του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στον ισχυρισμό της κυβέρνηση ότι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εξασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Λέρος: Tο πρόγραμμα της 77ης Επετείου Μνήμης για το Β. Όλγα

« Η κυβέρνηση ισχυρίζεται η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εξασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και τη σταθερότητα στην περιοχή. Όμως για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας οι μεγάλε δυνάμεις αξιοποίησαν τον εθνικισμό με επαλειμμένες συγκρούσεις και στρατιωτικές συγκρούσεις», είπε ο κ. Γιαννόπουλος και έφερε ως παράδειγμα την επιθετική συμπεριφορά από τη γειτονική Τουρκία προς την Ελλάδα παρότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
«Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τη συμφωνία. Πιστεύουμε ότι είναι επαίσχυντη συμφωνία προϊόν της παρέμβασης των μεγάλων δυνάμεων για να προωθήσουν τα επικίνδυνα σχέδια τους . Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις και ακούει τις θέσεις μας. Καλούμε τον κόσμο να σκεφθεί προσεκτικά. Την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας θα γίνουν συλλαλητήρια σε κεντρικό επίπεδο», είπε ο κ.Γιαννόπουλος.

 116 total views,  2 views today