Βούληση να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό τα έργα που έχουν προγραμματιστεί για φέτος στο αεροδρόμιο Ρόδου έχει η διοίκηση της εταιρείας Fraport.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες και εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Στόχος είναι να έχουν τελειώσει τα πάντα μέχρι την έναρξη της σεζόν του 2019.

“Στην παρούσα φάση γίνεται η εγκατάσταση των νέων ηλεκτρονικών συστημάτων διακίνησης επιβατών και αποσκευών. Ειδικά για τις αποσκευές η αλλαγή θα είναι σημαντική και θα φανεί”, δήλωσε ο υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας κ. Γιάννης Παπάζογλου.

Ακόμη οι εργασίες που έχουν γίνει στο χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών έχει δημιουργήσει άλλες προοπτικές. Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο κ. Παπάζογλου έδωσε τη δυνατότητα να σταθμεύουν 20% περισσότερα αεροσκάφη στο χώρο.

“Τα έργα συνεχίζονται.Στοχος είναι μέχρι την υψηλή σεζόν να είναι σχεδόν έτοιμο το αεροδρόμιο. Θα μείνουν κάποιες εργασίες που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του 2019″, είπε ο κ. Παπάζογλου.

Σε ερώτηση σχετικά με τις εργασίες που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν μέχρι την έναρξη της σεζόν ο κ. Παπάζογλου δήλωσε:

” Έχουν τοποθετηθεί καινούργια γκισέ στο νέο τερματικό σταθμό. Θα εξοπλιστούν με νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους οποίους θα “τρέχουν” τα προγράμματα της εταιρείας. Θέλουμε η νέα σεζόν να βρει τη Ρόδο με ένα σύγχρονο τερματικό σταθμό που θα διαχειρίζεται πολύ καλά τις μεγάλες ροές επιβατών”, είπε ο κ. Παπάζογλου.

Σε λίγο καιρό θα γίνουν οι παρεμβάσεις σύμφωνα με τον κ. Παπάζογλου για την τοποθέτηση νέου ιμάντα παραλαβής αποσκευών.

“Αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργούν πέντε ιμάντες και αυτό θα συμβάλει ώστε να γίνεται πιο γρήγορα η μεταφορά των αποσκευών. Είμαστε γενικά τώρα στη διαδικασία αναμόρφωσης του τερματικού σταθμού.Επειδή η κίνηση είναι αυξημένη στον αερολιμένα προσπαθούμε να βρίσκουμε χρόνο για να γίνονται οι απαραίτητες εργασίες”, τόνισε ο κ. Παπάζογλου.

Σχετικά με την κατασκευή νέου Πύργου ελέγχου ο κ. Παπάζογλου δήλωσε ότι δεν έχει την αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο έργο η fraport.

” Η αρμοδιότητα για το έργο αυτό ανήκει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Εμείς θα ασχοληθούμε με το θέμα της στατικότητας”, είπε ο κ.Παπάζογλου.

Μέριμνα θα υπάρξει για τη βελτίωση του χώρου στάθμευσης στο αεροδρόμιο.

“Θέλουμε να γίνεται γρήγορα η διακίνηση των επιβατών και να μην υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση και έξω από το αεροδρόμιο”, είπε ο κ. Παπάζογλου.

Ακόμη τώρα από τη Fraport υπάρχει τώρα μέριμνα για τη διακομιδή των απορριμμάτων μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί από την ΥΠΑ.

Θέματα που αφορούν τη λειτουργία του αεροδρομίου συζητήθηκαν και στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος με αντιπροσωπεία στελεχών της Fraport της οποίας επικεφαλής ήταν ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Fraport κ Ηλίας Μαραγκάκης.

Συμμετείχαν επίσης η κ. Ξανθή Κριτσινέλια που είναι πλέον υπεύθυνη για τα περιφερειακά αεροδρόμια και ο διευθυντής του αερολιμένα κ. Σ Χαλκιάς.

“Σε τακτά χρονικά διαστήματα κάνουμε συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και συνομιλούμε μαζί τους για την εξέλιξη των έργων. Συνάντηση με το δήμαρχο θα ξαναγίνει. Προβλέπεται επίσης παρουσίαση του αερολιμένα και πιο συγκεκριμένα των παρεμβάσεων που έχουν γίνει στους δημοσιογράφους τον Ιανουάριο”, είπε ο κ. Παπάζογλου.

 

 380 total views,  2 views today