Θέμα χρόνου είναι ο προσδιορισμός της δεύτερης συνάντησης μεταξύ των διοικήσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό για την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης εργασίας.
Στα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ κ. Γιώργος Χότζογλου.

Όπως τόνισε η πρώτη συνάντηση με τους ξενοδόχους πάντα έχει διερευνητικό χαρακτήρα.
«Ευελπιστώ ότι στις επόμενες συναντήσεις θα πρυτανεύσει η λογική και από τις δύο πλευρές. Θέλω να πιστεύω ότι θα κλείσουμε το θέμα καλά και θα πάμε ήσυχοι σε μια νέα σεζόν. Το θέμα δεν είναι η υπογραφή της σύμβασης αλλά το τι θα γίνει μετά σχετικά με την εφαρμογή της», δήλωσε ο κ. Χότζογλου που αναφέρθηκε στην απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης στη Βουλή για τη σύμβαση στον επισιτισμό.

«Ο νόμος που επικαλείται ο υπουργός περιγράφει με σαφήνεια όλα αυτά που θα πρέπει να γίνουν. Δεν είναι σοβαρά αυτά που ακούσαμε. Τι πιο σωστό όταν υπογράφεται μια σύμβαση να κατατίθεται στο υπουργείο Εργασίας και να κηρύσσεται υποχρεωτική», τόνισε ο κ. Χότζογλου.

Σε ερώτηση σχετικά με τα οικονομικά αιτήματα των εργαζομένων ο κ. Χότζογλου δήλωσε :
«Εμείς ζητήσαμε αυξήσεις 7% σε βάθος τριετίας ενώ οι ξενοδόχοι πρότειναν 3%. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Υπάρχουν και θεσμικά αιτήματα που θα πρέπει να ικανοποιηθούν»

 156 total views,  2 views today