Να επιλέξουν το Κίνημα Αλλαγής, που αποτελεί δύναμη σταθερότητας και ομαλότητας  στις εκλογές της 7ης Ιουλίου κάλεσε τους πολίτες κατά την ομιλία που πραγματοποίησε στο κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ ο υποψήφιος βουλευτής καθηγητής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ήταν η κεντρική πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής όπως είχε αναγγελθεί εδώ και  καιρό.

Το παρόν στην πολιτική εκδήλωση έδωσαν ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κ. Μανώλης Γλυνός, ο  δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, οι πρώην δήμαρχοι κκ Γιώργος Γιαννόπουλος και Στάθης Κουσουρνάς, ο πρώην περιφερειάρχης και νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο πρώην νομάρχης και βουλευτής κ. Γιάννης Παρασκευάς, ο πρώην βουλευτής κ. Βασίλης Παπανικόλας,  ο πρώην υπουργός κ. Κοσμάς Σφυρίου, οι αντιδήμαρχοι Σάββας Διακοσταματίου, Μιχάλης Παλαιολόγου, Λίτσα Κρεμαστινού, οι υποψήφιοι βουλευτές Βάιος Καλοπήτας και Κατερίνα Μεγαλούδη , και πολίτες που ήθελαν  να ακούσουν την ομιλία του κ. Δημήτρη Κρεμαστινού.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η κ. Κατερίνα Μεγαλούδη.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Μανώλης Γλυνός και αναφέρθηκε  στην πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται με τη ΝΔ να έρχεται και τον ΣΥΡΙΖΑ που καταρρέει. Αναφέρθηκε στον κ Κυριάκο Μητσοτάκη που όπως είπε θέτει εκβιαστικά διλλήματα και προειδοποιεί με εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο αν δεν κερδίσει την αυτοδυναμία η ΝΔ.

« Από την άλλη έχουμε το ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθεια να αλώσει τη δημοκρατική παράταξη Για κάποιους μπαίνει το δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας. Για μας το δίλημμα είναι δυνατό Κίνημα Αλλαγής  και σταθερότητα. Η λογική πρέπει να επιστρέψει. Πρέπει να έχουμε ένα Κίνημα αλλαγής  ισχυρό που θα παίξει ρόλο την επόμενη  ημέρα», τόνισε ο κ. Γλυνός.

Όσο για το ερώτημα περί συνεργασίας  του Κινήματος Αλλαγής είτε με τη ΝΔ ή με το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γλυνός δήλωσε:

«Όχι. Πρέπει να είμαστε δυνατοί για να  εκπληρώσουμε τους ρόλους που θέλουμε να έχουμε την επόμενη ημέρα.  Ένας από αυτούς είναι να αλλάξει ο εκλογικός  νόμος.  Χρειάζεται ισχυρή παρουσία του ΚΙΝΑΛ για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους . Αποδέχθηκα την πρόταση που μου έκανε η πρόεδρος του κόμματος να είμαι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ο λόγος είναι γιατί θέλω να τιμήσω τη Ρόδο και τα άλλα  νησιά του νομού. Κυρίως επειδή είμαι γνώστης της νησιωτικότητας δέχθηκα να συμβάλω με τις δικές μου δυνάμεις», τόνισε ο κ. Γλυνός που στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κ, Κρεμαστινό που  επί σειρά ετών  έχει δώσει αγώνες με ευπρέπεια συνέπεια και σοβαρότητα.

«Το νοσοκομείο της Ρόδου φέρει την σφραγίδα του. Σοβαρότατη παρέμβαση του είναι το αιμοδυναμικό. Στους στόχους του τώρα είναι η δημιουργία του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου»,  είπε ο κ. Γλυνός που κάλεσε στο βήμα τον κ. Κρεμαστινό.

«Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Κρεμαστινός ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες  στη πολιτική εκδήλωση αλλά και τους βουλευτές , που στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση έδωσαν μάχη και κερδίσαμε μια  έδρα.  Τώρα εύχομαι να έχουμε δύο έδρες», είπε και ευχαρίστησε τον κ Βάιο Καλοπήτα που έδωσε το παρόν στην εκδήλωση.

«Πρέπει όλοι μας να κινούμε ένα ερώτημα στους φίλους μας. Την προηγούμενη φορά αναζήτησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αυτό που ήθελαν. Να τους ρωτήσω σήμερα αν τον βρήκαν όταν συνάντησαν την αριστερά στο δρόμο τους, Αν είναι ευχαριστημένοι από αυτά που βρήκαν καλώντας το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αν είναι να μείνουν εκεί. Αν δεν είναι όμως να επιστρέψουν πίσω στο Κίνημα Αλλαγής. Γιατί αυτό το κόμμα έχει ιστορική συνέπεια», είπε ο κ. Κρεμαστινός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα του ανέφεραν οι πολίτες κατά τις περιοδείες του στα νησιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Αρχαιολογικούς χώρους της Λέρου θα επισκεφθεί σήμερα η ΥΠΠΟ

«Οι κάτοικοι θέλουν καλύτερη υγεία. Επιθυμούν να λειτουργήσει στη Ρόδο το ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο.Επιμένω σε αυτό. Είναι μια εμμονή που θα δώσει ζωές. Οι πολίτες θέλουν να επανέλθουν  οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ που καθιέρωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου,  η μεταφορά των hot spot  σε άλλες περιοχές της χώρας και να σταματήσει η μετανάστευση στην ενδοχώρα ή στο εξωτερικό», τόνισε ο κ. Κρεμαστινός που αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της υγείας.

Ο κ. Κρεμαστινός τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει το κόμμα των μη προνομιούχων  της μεσαίας τάξης ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ .

«Οι αρχές του ΠΑΣΟΚ είναι με αυτό που ίδρυσε ο Ανδρέας με προσαρμογές στο σήμερα», τόνισε .

Ο κ. Κρεμαστινός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ακρίβυνε ακόμη και τα φάρμακα για τους πολίτες. Στη χειρότερη θέση είναι οι συνταξιούχοι που πληρώνουν από 30 με 60 ευρώ κάθε μήνα για τα φάρμακα τους.

Σύμφωνα με τον κ Κρεμαστινό το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της οικονομικής ανατροπής .

«Με το ΠΑΣΟΚ ο φτωχός Έλληνας αισθάνθηκε  υπερήφανος και ενεργός πολίτης», είπε ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι φταίει για τη χρεοκοπία της χώρας.

Ο κ. Κρεμαστινός αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι στη χώρα δεν γίνονται επενδύσεις.

«Εμείς στηρίζουμε  τις επενδύσεις αλλά με διαφάνεια και αύξηση των μισθών και των συντάξεων . Έτσι θα αποκατασταθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Δεν θέλουμε την πολιτική των επιδομάτων», είπε ενώ έπλεξε το εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου για τις προσπάθειες να βγει η χώρα από τη χρεοκοπία.

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ  για τις πολιτικές που εφάρμοσε.  Χαρακτήρισε εθνική ντροπή την παραχώρηση της εκμετάλλευσης της περιουσίας.

« Θα υπόγραφε ποτέ ο Ανδρέας Παπανδρέου κάτι τέτοιο; Με την επιβολή ΦΠΑ στον χώρο της εστίασης και τις αυξήσεις για τα ξενοδοχεία αυτά σιγά σιγά γίνονται μη ανταγωνιστικά σε σχέση  με τα τουρκικά. Το πολιτικό σύστημα συμπεριφέρθηκε ως αι μωραί παρθέναι του Ευαγγελίου» , τόνισε.

Δεν ξέφυγε της κριτικής του ο κ. Βαρουφάκης που διεκδικεί μια  θέση στη Βουλή.

«Να κάνει τι ; Τα ίδια με τότε που ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να υπογράφει ότι του έδιναν; Εμείς δεν θα στηρίξουμε καμιά κυβέρνηση που δεν θα καταργήσει το υπερ ταμείο», είπε.

Ο κ. Κρεμαστινός αναφέρθηκε και ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική.

“Η  Ελλάδα και η  Τουρκία πρέπει να λειτουργούν ειρηνικά στο Αιγαίο”, είπε.

Όσο για την περίφημη συγκυβέρνηση ο κ.  Κρεμαστινός είπε:

« Δεν δεχόμαστε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ αλλά με τα τρία κόμματα. Δεν είμαστε η ουρά της ΝΔ . Στο παρελθόν συγκυβερνήσαμε για να σωθεί η χώρα.  Αν θέλουν να συγκυβερνήσουμε μαζί ,  να δεχθούν τους όρους μας, Παλαιότερα είχα προτείνει εναλλακτική πρωθυπουργία. Τα ίδια λέω και τώρα», τόνισε .

Να σημειωθεί πως ήταν συχνές οι αναφορές του κ.  Κρεμαστινού στον αείμνηστο Ανδρέα  Παπανδρέου και στο έργο του. Μάλιστα προβλήθηκε και βίντεο με ομιλίες του. Επίσης προβλήθηκε βίντεο με τη κοινοβουλευτική πορεία του κ.Κρεμαστινού. Ακόμη προβλήθηκε και βίντεο  όπου μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και τον κ Κρεμαστινό ο  πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης .

«Θα ήθελα στη βουλή από το ΚΙΝΑΛ τέσσερις βουλευτές και  όχι ένα, Αυτό θα γίνει αν πολλαπλασιάσουμε τις θέσεις μας αν φθάσουν στον κόσμο. Γιατί οι πολίτες αναζητούν αλλού τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά εκείνος είναι εδώ»,  υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κρεμαστινός.

Ξεχωριστή ομιλία πραγματοποίησε στο Ροδίνι η υποψήφια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ Λίτσα Φτακλάκη  που αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματος.

 

 154 total views,  2 views today