Την επιθυμία του να είναι υποψήφιος  βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής στις προσεχείς εκλογές ανακοίνωσε σήμερα  μιλώντας στο Sky ο τέως υφυπουργός Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.

«Επιθυμία μου είναι να καταφέρω να βρεθώ ξανά στο εθνικό κοινοβούλιο γιατί πιστεύω ότι έχω κάτι παραπάνω να προσφέρω. Θέλω να κερδίσει ξανά το Κίνημα Αλλαγής την έδρα που είχαμε και να προβάλω τις θέσεις των νησιών  μας», τόνισε ο κ. Νικητιάδης.

«Αισθάνομαι πως έχουμε έλλειμμα σε ότι αφορά την φωνή της Δωδεκανήσου στην κεντρική πολιτική σκηνή», τόνισε ο κ Νικητιάδης.

Συζήτηση για τα προβλήματα των νησιών και κυρίως για το μεταναστευτικό πρόβλημα έκανε προσφάτως ο κ.Νικητιάδης  στη συνάντηση που είχε με τον Γερουσιαστή κ. Μενέντες.

«Του είπα ότι εμείς στα νησιά πληρώνουμε τη…νύφη. Η Κως η Λέρος η Λέσβος πληρώνουν δυσανάλογα εξαιτίας του μεταναστευτικού», είπε ο κ. Νικητιάδης.

Ο τεως υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στην σημερινή επέτειο της συμπλήρωσης 47 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

«Ήμουν εκεί όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου διάβασε τη διακήρυξη για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και ήδη είχα ενταχθεί στο κόμμα.  Εκείνη η ημέρα ήταν επαναστατική για μας που ζητούσαμε να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Πιστεύαμε πως αυτό κίνημα θα κατάφερνε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη χώρα. Όλα αυτά έγιναν στη χώρα.Αν ερωτηθεί ο όποιος μέσος πολίτης για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ θα σας το πει. Δεν θα συμβεί το ίδιο με τη ΝΔ. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι η 3η Σεπτέμβρη  έχει καταγραφεί στο υποσυνείδητο του κόσμου  ως ημέρα που ιδρύθηκε το κόμμα», τόνισε ο κ. Νικητιάδης.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό . Το κίνημα που ιδρύθηκε τότε διαδραμάτισε σημαντική πορεία για την πατρίδα μας φέρνοντας την αλλαγή που είχε εξαγγείλει ο Ανδρέας Παπανδρέου», είπε .

Το ΠΑΣΟΚ όπως υπογράμμισε ο κ. Νικητιάδης έφερε αλλαγές και σε άλλους πολιτικούς χώρους.

«Τώρα το μεγάλο ζητούμενο είναι πως θα καταφέρει ξανά να συγκινήσει τον κόσμο με πρόταση γιατί υπάρχουν προκλησεις μεγάλες. Είναι η κλιματική αλλαγή η πανδημία η 4η βιομηχανική επανάσταση και πάνω από όλα το πώς θα δώσουμε πάλι  όνειρα στους νέους μας για να παλέψουν και να κατακτήσουν τη ζωή», τόνισε.

Ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντες στον οποίο παρέθεσε γεύμα.

Με αφορμή το γεγονός ότι γεννήθηκε μεγάλωσε και εργάστηκε  στην Αμερική ο κ. Νικητιάδης, αναφέρθηκε  και στις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με τους ομογενείς.

«Τον γερουσιαστή κ. Μενέντες τον γνώρισα  μέσα των Κυπρίων. Τον είχα καλέσει πριν δέκα χρόνια στην Κω. Του έδειξα δια αέρος και τα γύρω νησιά. Διατήρησα μαζί του επαφή. Και στην προηγούμενη επίσκεψη του στην  Ελλάδα τον συνάντηση. Στην ομιλία του αυτή τη φορά ήμουν ο μόνος που προσκλήθηκα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Τον προσκάλεσα σε δείπνο πριν να έρθει στην  Ελλάδα», τόνισε ο κ. Νικητιάδης.

“Οι Αμερικάνοι συνειδητοποιούν πως η Ελλάδα  μπορεί να είναι σταθερή  και συνεπής σύμμαχος σε αντίθεση με την Τουρκία που δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά”, είπε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει  την ευκαιρία να προβάλει τις θέσεις της τώρα που πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο κ. Μπάιντεν.

 646 total views,  2 views today