Νικηφόρος Παπανικόλας: Στόχος μου η διασφάλιση της ενότητας στο ΠΑΣΟΚ

318

«Στόχος δικός μου και όλων πιστεύω είναι  να βρει το  ΠΑΣΟΚ  το φυσικό του χώρο στον  πολιτικό χάρτη. Αν  γίνει  αυτό θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στο πολιτικό σύστημα. Η επιστροφή μας  σηματοδοτεί  μια εποχή μεγαλύτερης ασφάλειας για τη χώρα», δήλωσε για τις εσωκομματικές εκλογές του  ΠΑΣΟΚ στον Sky  ο κ. Νικηφόρος Παπανικόλας που διεκδικεί τη θέση του γραμματέα της Νoμαρχιακής Επιτροπής.

«Σε αυτή τη φάση είμαστε όλοι σε αναμονή της σχετικής οδηγίας για το πώς θα εξελιχθούν οι διαδικασίες. Θα γίνεται η εκλογή μελών   για τη Νομαρχιακή Επιτροπή και  εκλογή  συνέδρων . θα γίνει και δημοψήφισμα για το όνομα του κόμματος   με το οποίο θα  μετέχουμε στις επικείμενες εκλογές . Μιλάμε λοιπόν για μια  σύνθετη διαδικασία που απαιτεί οργάνωση», τόνισε ο κ. Παπανικόλας.

Σε ερώτηση  αν έχει κληρονομικό δικαίωμα λόγω του ότι είναι γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Παπανικόλα  δήλωσε:

«Σε καμία περίπτωση δεν έχω κληρονομικό δικαίωμα . Το ότι είμαι ο γιος του Βασίλη Παπανικόλα ήταν δίκοπο μαχαίρι. Ο πατέρας μου κατάφερε να μου κληροδοτήσει ένα καθαρό όνομα που μου ανοίγει πόρτες. Κατεβαίνω ως Νικηφορος όμως στις εκλογές  και όχι ως γιος του Βασίλη. Πρέπει να αποδεικνύω καθημερινά πως δεν είναι μόνο ο γιος του Βασίλη Πανικόλα.  Δεν εφησυχάζω λοιπόν  και προσπαθώ να αποδεικνύω ότι είμαι κάτι παραπάνω από γιος του. Θέλω να είμαι ο Νικηφόρος. Με στηρίζει ο πατέρας μου στο εγχείρημα που πάω να κάνω. Έχω υπηρετήσει πρέπει να  τη θέση σε χρόνια πιο δύσκολα. Τώρα που η ηγεσία σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα είμαι στη σωστή κατεύθυνση»

Όσο για το τι διαφορετικό έχει να προσφέρει στην παράταξη τόνισε :

«Θέλω να συνεισφέρω στην  ενότητα της παράταξης και των ανθρώπων της στα Νότια Δωδεκάνησα. Η υποψηφιότητα μου  έρχεται να δράσει ως καταλύτης και να διασφαλίσει την ενότητα.Πρέπει να στείλουμε  ένα σαφές πολιτικό μήνυμα για το  ποιοι είμαστε και τι σχέδια έχουμε για τη χώρα»

Σε ερώτηση για την υποψηφιότητα του κ. Παπουρά ο κ. Παπανικόλας δήλωσε :

«Θα  τον αντιμετωπίσω όπως τους άλλους συνυποψήφιους μου. Θα πάμε σε  έμμεση εκλογή του γραμματέα. Θα εκλεγεί δηλαδή  η Νομαρχιακή  Επιτροπή  και αυτή μετά θα εκλέξει το γραμματέα της».

Για την εκλογική διαδικασία τόνισε:

«Βλέπω γη διαδικασία ως ευκαιρία. Είναι  πρώτης τάξεως ευκαιρία να απευθύνουμε κάλεσμα  σε νέα μέλη σε εκείνους που  ψήφισαν για τον πρόεδρο και όλο το δημοκρατικό κόσμο να μας ακούσει κα να πορευθεί μαζί μας. Θέλουμε  να ασκήσουμε  μια αντιπολίτευση με ορθό πολιτικό λόγο χωρίς κραυγές και πυροτεχνήματα. Να αρθρώσουμε μια συγκροτημένο πρόταση εναλλακτικής διακυβέρνησης  της χώρας. Θα είναι μια  αντιπρόταση στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη με εναλλακτικό πρόσημο.  Η ΝΔ παρότι έκανε  στροφή στο κέντρο έχει δείξει αδυναμία να εκφράσει τα πιο λαϊκά στρώματα της κοινωνίας και να ανασυγκροτήσει τη μεσαία τάξη.  Τώρα η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά και δεν  λαμβάνεται κανένα μέτρο.  Η κυβέρνηση κάθετε και παρακολουθεί αμήχανα. Και θέλουμε  και προτάσεις έχουμε να αντιπροσωπεύσουμε  τον κόσμο που δεν βρίσκει τρόπο έκφρασης»

Όσο για το πώς θα κινηθεί τόνισε :

«Θα προσπαθήσω  να μιλήσω με περισσότερα στελέχη της παράταξης να επισκεφθώ  χωριά και πρώην δήμους στη Ρόδο και κάποια από τα υπόλοιπα νησιά»

Όπως τόνισε ο  κ. Παπανικόλας πραγματοποιηθεί στη Ρόδο και μια κεντρική πολιτική εκδήλωση όπου οι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους .

«Θα πούμε  πως  θέλουμε  και ονειρευόμαστε να είναι  η παράταξη», είπε .