Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολούθησε τονίζοντας ότι κανένα τομέα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα άσκησε στην κυβέρνηση κατά την ομιλία που πραγματοποιησε  στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και τους στόχους του κόμματος.

Μίλησε  και για άλλα μεγάλα θέματα όπως η συμφωνία των Πρεσπών και το μεταναστευτικό.

Τον ευρωβουλευτή και υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Νίκο Ανδρουλάκη προλόγισε ο υποψήφιος βουλευτής κ. Βάιος Καλοπήτας.

Την ομιλία του κ Ανδρουλάκη παρακολούθησαν ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Πόκκιας και Μιχάλης Παλαιολόγου, οι υποψήφιοι βουλευτές Λίτσα Φτακλάκη Βάιος Καλοπήτας,οι πρών  βουλευτές Νϊκος Ζωίδης και Βασίλης Παπανικόλας, ο πρώην γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ κ Τιμόθεος Παρασκευάς,  ο πρώην περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, οι πρώην δήμαρχοι Γιώργος Γιαννόπουλος και Στάθης Κουσουρνάς και πλήθος κόσμου.

Πριν την ομιλία ο κ. Ανδρουλάκης είχε συνάντηση με τη νομαρχιακή επιτροπή του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την αντίθεση του για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών ταυτόχρονα με τις εκλογές της αυτοδιοίκησης.

« Αφού ταυτίσαμε τις εκλογές της ΤΑ με τις ευρωεκλογές το προφανές είναι ότι οι περισσότεροι θα ασχοληθούν  με τις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Θα πρέπει η παράταξη μας να πρωταγωνιστήσει και να συμβάλει ώστε να αποσυνδεθούν οι εκλογές της ΤΑ από τις ευρωεκλογές. Να παραμένει  και ο σταυρός προτίμησης για ν επιλέγουν καλύτερα οι πολίτες εκείνους που πιστεύουν ότι μπορούν να τους εκπροσωπούν καλύτερα και όχι οι κομματικοί μηχανισμοί» , είπε ο κ .Ανδρουλάκης που δήλωσε φιλοευρωπαιστής.

«Πέντε  χρόνια μετά συνεχίζω να είμαι φιλοευρωπαιστής γιατί έχω πιστέψει ότι το παγκόσμιο συμφέρον  είναι να στεφθεί με επιτυχία το  ευρωπαικό οικοδόμημα. Παρά τα προβλήματα παραμένει η μόνη δύναμη που υπερασπίζεται σε βάθος  τα υψηλότερα αγαθά της ανθρωπότητας. Το παγκόσμιο ΑΕΠ φεύγει από χέρια χωρών που έχουν δημοκρατίες και πάει σε χέρια χωρών που έχουν αυταρχικά καθεστώτα.  Σε 30 χρονια από τώρα οι χώρες που δεν σέβονται τα δικαιώματα του ανθρώπου θα είναι οι πιο πλούσιες με τεράστια διαφορά από τις άλλες χώρες του κόσμου», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε πως η ισχύς θα είναι σε εκείνους που δεν γνωρίζουν καν τις αξίες της Δημοκρατίας και δεν ενδιαφέρονται να τις μάθους.

Ο κ Ανδρουλάκης μίλησε και για την παρακμή όπως είπε των ΗΠΑ με αφορμή τις πολιτικές που εφαρμόζει ο πλανητάρχης για την κλιματική αλλαγή και όχι μόνο.

«Η  Ευρώπη δεν είναι τέλεια. Ό κ. Ταγιάνι είπε σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο ό τι ο Μουσολίνι είναι θετικές στιγμές διακυβέρνησης της Ιταλίας. Δεν είναι ο μόνος που μιλάει έτσι . Ο κ Σούλτς πάγωσε τη συζήτηση για την αλλαγή του Συνθήκης του Δουβλίνου ενώ η Ελλάδα και η Ιταλία δεν  μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα» , είπε.

«Όσο για το Λαϊκό κόμμα είπε ότι δεν συγκρούεται ιδεολογικά με την ακροδεξιά αλλά αντίθετα αρχίζει να μιλάει τη γλώσσα της για να μην χάσει ψηφοφόρους. Και η ευρωπαϊκή αριστερά δεν μπορεί να επηρεάσει εξελίξεις. Ουδέποτε ψηφίζει υπέρ πολιτικών ενοποιησης Τα μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι σοσιαλδημοκράτες είναι να υπηρετήσουμε μια νέα συμμαχία. Προκρίνω  μια συμμαχία Σοσιαδημοκρατών Πρασίνων και Φιλελευθέρων», τόνισε ο . Ανδρουλάκης και πρόσθεσε πως η προοδευτική συμμαχία με ένα κοινό υποψήφιο μπορούν να επιβάλουν στις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις μια άλλη ατζέντα.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ έκανε εκτενή αναφορά και στο δημογραφικό που είναι πρόβλημα της Ελλάδας αλλά όχι μόνο.

«Ναι να υπάρχουν φυλασσόμενα σύνορα αλλά και οι χώρες να σέβονται τις συνθήκες που έχουν υπογράψει.  Άλλο προσφυγες άλλο  μετανάστες. Οι χώρες που είναι σε κρίσιμη γεωπολιτική θέση πρέπει να  έχουν συγκεκριμένη πολιτική για αυτά τα θέματα. Είδαμε πως αξιοποίησε τη ανεπάρκεια στο προσφυγικό η ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Για το προσφυγικό η Ελλάδα δικαιούτο φαραωνικά ποσά. Η χώρα μας δικαιούται 1,9 δις. Φανταστείτε τι χρήματα έδωσαν στη χώρα μας. Όσα ήταν από τον κ. Στυλιανίδη πήγαν απευθείας με ΜΚΟ. Ωσα διανεμήθηκαν από την κυβέρνηση υπήρχαν δυο δεξαμενές για τα έκτακτα και τα τακτικά. Τα τακτικά  είναι σε ποσοστό 72% αναπορρόφητα . Η Ελλάδα έχει απορροφήσει 162 εκατομμύρια και έχει αφήσει αναπορρόφητα 444 εκατομμύρια.  Οι άνθρωποι είναι ανίκανοι. Είναι  μόνο προπαγάνδα. Τα χρήματα υπάρχουν  και δεν  έκαναν ένα σχεδιασμό ώστε να χρησιμοποιηθούν σωστά οι πρόσφυγες και μετανάστες να ζουν σε καλές συνθήκες και να μην υπάρχουν προβλήματα στους χώρους υποδοχής. Από τα έκτακτα κονδύλια αυτά που απορροφήθηκαν από το υπουργείο Άμυνας επί του κ. Καμμένο ελέγχονται για διαφθορά από τον  αρμόδιο οργανισμό της ΕΕ. Καταλαβαίνετε πόσο έκθετη είναι η χώρỨ, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   "Αδειάζει" την Πρόεδρο του Μουσείου ο Νίκος Φρόνας

Αναφορά έκανε ο κ. Ανδρουλάκης και για ζητήματα που άπτονται της οικονομίας.

«Πρέπει να κάνει και η Ευρώπη βήματα. Πρέπει να πάμε στην εποχή όπου ο πλούτος φορολογείται εκεί που παράγεται. Είναι ανάγκη να μιλήσουμε επιτέλους για τη έξοδο του ΔΝΤ από την Ευρώπη. Δεν πρέπει  να χρησιμοποιήσει η Ευρώπη αυτό το μηχανισμό πρέπει να έχει ένα δικό της νομισματικό ταμείο. Ο ΕSM μπορεί να μετατραπεί σε ένα ταμείο ώστε να καθορίζουμε εμείς την οικονομική στρατηγική και όχι οι ΗΠΑ», τόνισε ο κ Ανδρουλάκης.

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ με αφορμή την άποψή του ότι οι ευρωεκλογές πρέπει να αποτελέσουν άτυπο  δημοψήφισμα για την πολιτική της κυβέρνησης.

«Αν κ. Μητσοτάκης μιλήσει καθαρά για τις ευρωεκλογές θα πρέπει να απολογηθεί για τις απόψεις που εκφράζονται από το ευρωπαϊκό  κόμμα που εκπροσωπεί.  Αυτός είναι ο λόγος μιλάει για δημοψήφισμα.  Και ο κ. Τσίπρας βολεύεται .  Τι να πει ότι κάνουμε ευρωπαϊκές εκλογές; Πώς να απολογηθεί και γιατί με αυτά που έχουν κάνει; Εκθέτουν τη χώρα σε κάθε επίπεδο», τόνισε ο κ Ανδρουλάκης.

Σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών ο ευρωβουλευτής τόνισε:

«Και στη Συμφωνία των Πρεσπών τον χαίδεψαν όλοι. Δεξιοί ακροδεξιοί σοσιαδημοκράτες στο εξωτερικό . Αυτούς δεν τους ενδιαφέρει πως θα λυθεί ένα εθνικό θέμα. Αυτό ήταν ζήτημα της Ελλάδος. Εμείς εδώ στην Ελλάδα έγινε το χειρότερο. Η Ελλάδα μπορούσε να τα πάρει όλα. Επιπλέον ο κ. Τσίπρας όφειλε να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς και όχι να διαπραγματεύεται έτσι», τόνισε και κατηγόρησε τα κυβερνητικά στελέχη λέγοντας πως είναι βαθιά αντιευρωπαιστές.

«Δεν υπάρχει ένας τομέας που να χειρίστηκαν τα πράγματα σωστά.Αυτός είναι ο λόγος που θέλουν να μιλάμε για τον Πετσίτη τον Πολλάκη  για να περνάει η ώρα. Μέχρι τις 26 Μαίου πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι του διαλόγου όλα τα ζητήματα που υπάρχουν», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τόνισε πως ένα διψήφιο ποσοστό για το ΚΙΝΑΛ θα φέρει τούμπα τα πράγματα την επόμενη ημέρα.

«Είναι ώρα να τιμήσουμε αυτούς που έμειναν στα δύσκολα στο κόμμα .Εκείνους που συστρατεύθηκαν και έμειναν μαζί μας», τόνισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στον αγώνα που έκανε για την πολιτική προστασία και τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα να αγοράζει εξοπλισμό είτε  με χρήματα της ΕΕ  ή  καταβάλλοντας λιγότερους εθνικούς πόρους.

Αναφορά έκανε και στην πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία αλλά στην κινήσεις που γίνονται από την Ελλάδα.

«Εμείς έχουμε ένα καλό ευρωψηφοδέλτιο με κεντροαριστερούς αξιοπρεπείς πολιτικούς ανθρώπους από διάφορους χώρους εργασίας και  νέους .  Ο κ. Τσίπρας τι έχει ; Ποιες επιλογές έκανε για το ευρωψηφοδέλτιο του. Δεν  έχουν το δικό μας ηθικό και πολιτικό μας  κεφάλαιο.Κάναμε λάθη . Για τους Γενίτσαρους που έφυγαν να κρατήσουμε κλειστή την πόρτα. Τον ένα μήνα που μένει να μιλήσουμε στην καρδιά του δημοκράτη  που θέλει την ιστορική δημοκρατική παράταξη να είναι εγγυτής του μέλλοντος της πατρίδας μας για να μη ζήσουμε νέες εθνικές περιπέτειες», τόνισε  μεταξύ άλλων κλείνοντας την ομιλία του.

 

 196 total views,  2 views today