Κριτική για την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με την οποία η Αστυπάλαια εντάσσεται στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη, άσκησε ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Κομηνέας.

Μιλώντας στον sky επισήμανε ότι η απόφαση είναι άδικη και άστοχη κι ελήφθη ακατανόητα «ετεροχρονισμένα», καθώς αφορά «ένα θέμα που ξεκίνησε πριν από 15 ημέρες στο νησί και αντιμετωπίστηκε άμεσα».

«Τα στοιχεία είτε παραβλέπονται, είτε παραπέφτουν και οι αποφάσεις βγαίνουν ετεροχρονισμένα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επανέλαβε το γεγονός του πρώτου πολίτη που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ στο πρώτο rapid test που υποβλήθηκε βγήκε αρνητικό το αποτέλεσμα, όπως είχε αποκαλύψει στο σταθμό μας στις 22/3/21, αρχίζοντας τη διασπορά στο οικογενειακό περιβάλλον.

Τόνισε ότι το νησί δεν έχει νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, ενώ την ίδια στιγμή ο Δήμος σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία Κω και το περιφερειακό ιατρείο Αστυπάλαιας απομόνωσαν τους πάσχοντες, έκλεισαν τα καταστήματα ακόμα και των τροφίμων για πέντε και πλέον ημέρες, ενώ συνέχισαν τα rapid test στον πληθυσμό.

«Κάναμε τοπικό lokdown από μόνοι μας από την πρώτη στιγμή και η επιτυχία μας ήταν η άμεση κινητοποίηση. Έτσι τα κρούσματα περιορίστηκαν σε συγκεκριμένες οικογένειες και δεν υπήρξε περαιτέρω εξάπλωση του ιού», όπως είπε, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και ο εμβολιασμός για τις ηλικίες άνω των 60 ετών, όπου και πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί από την Πέμπτη έως και το Σάββατο των πρώτων 150 δημοτών. Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν αύριο με νέα αποστολή 160 ακόμα εμβολίων.

 188 total views,  2 views today