Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να στηρίζει τους νησιώτες και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει ο Τομεάρχης Ναυτιλίας βουλευτής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός με αφορμή την απόρριψη της τροπολογίας που κατατέθηκε από την Κ.Ο του κόμματος και αφορούσε την κατάργηση πληρωμής ΕΝΦΙΑ στα νησιά της χώρας, με πληθυσμό κάτω των 1000 κατοίκων

«Οι δικές μας προσπάθειες όμως δεν σταματούν εδώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να στηρίζει τις νησιωτικές πολιτικές και από τη θέση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα προωθεί ρυθμίσεις για την ενίσχυση των νησιών μας», υπογραμμίζει ο κ. Σαντορινιός.

Αναλυτικά ο κ. Σαντορινιός δήλωσε τα ακόλουθα:

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου γιατις επικείμενες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, η Κυβέρνηση δεν έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσε στην κατάργηση της υποχρέωσης πληρωμής ΕΝΦΙΑ στα νησιά της χώρας, με πληθυσμό κάτω των 1000 κατοίκων.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση, είχε ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εντασσόταν στο πλαίσιο των μέτρων ανακούφισης που είχε ανακοινώσει τον Μάιο του 2019 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις δεν επέτρεψαν την ψήφισή της. Τώρα που η ΝΔ είχε την ευκαιρία να επιδείξει το ενδιαφέρον της για τα νησιά, σε αντίθεση με τα μεγάλα λόγια της προεκλογικής περιόδου, αρνείται την ψήφιση της τροπολογίας και γυρίζει την πλάτη στους νησιώτες. Ενώ, την ίδια ώρα που απορρίπτει μια ρύθμιση για την Νησιωτικότητα με αρκετά μικρό δημοσιονομικό κόστος αλλά μεγάλη συμβολική σημασία, περνάει άρθρο που η Ελληνική Οικονομία χρεώνεται με 22εκ για να υπάρξει μείωση 10% στις περιουσίες αξίας άνω του 1 εκ. Ανερυθρίαστα λοιπόν η Κυβέρνηση της ΝΔαποδεικνύει ότι αδιαφορεί για τα νησιά και την νησιωτική πολιτική και πριμοδοτεί αυτούς που πραγματικά είναι οι εντολείς της, το 0,2% των ελλήνων που έχουν περιουσίες εκατομμυρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Με τους Προϊσταμένους Εκπαίδευσης συναντήθηκε ο Σαντορινιός

Οι δικές μας προσπάθειες όμως δεν σταματούν εδώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να στηρίζει τις νησιωτικές πολιτικές και από τη θέση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα προωθεί ρυθμίσεις για την ενίσχυση των νησιών μας».

 

 190 total views,  2 views today