Ν. Τρίπης: “Αυτός ο τόπος χρείαζεται σύγχρονη πολιτική και όχι απλά διαχείριση εξουσίας”

1145

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συμπορευτεί με τον κ. Μανώλη Γλυνό και να είναι υποψήφιος με την παράταξη ” Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” εξηγεί με ανακοίνωση του ο κ. Νικόλαος Τρίπης.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει τα ακόλουθα:

Η εμπιστοσύνη του Μανώλη Γλυνού στο πρόσωπό μου για να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ», αποτελεί τιμή και ευθύνη, που αναλαμβάνω με χαρά αλλά και απόλυτη επίγνωση των μεγάλων και δύσκολων προκλήσεων.

Η ανάγκη για αλλαγή στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προέρχεται από την ανάγκη των ίδιων των πολιτών του Νοτίου Αιγαίου για μια ποιοτικότερη ζωή, σε έναν καλύτερο τόπο.

Από την ανάγκη για αντικατάσταση της πολιτικής του χθες με την πολιτική του σήμερα.

Και για εμένα σύγχρονη πολιτική του σήμερα σημαίνει σχεδιασμός, υιοθέτηση και υλοποίηση λύσεων σε προβλήματα του τόπου μας, και όχι απλά η διεκδίκηση και η διαχείριση της εξουσίας.

Αυτή την πολιτική χρειάζεται και ο τόπος μας για να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που έχει, ώστε να μην πέφτει η αυλαία στα νησιά μας κάθε φορά που τελειώνει το καλοκαίρι, ώστε όλοι οι κάτοικοι στα νησιά μας να νιώθουν ασφάλεια, να μην αγωνιούν για το αν θα υπάρξει γιατρός να τους περιθάλψει, να μην αγωνιούν για το αν θα περάσει πλοίο από το λιμάνι τους. Ωστε τα παιδιά μας να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, και οι νέοι των νησιών μας ίσες ευκαιρίες στην εργασία.

Αυτή την πολιτική χρειάζεται ο τόπος μας για να εκμεταλλευθούμε τον τουρισμό, τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας μας, με την δυναμική του οποίου μπορούμε να δημιουργήσουμε την προστιθέμενη αξία που χρειάζεται για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και σε άλλους τομείς, όπως η πρωτογενής παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών, η επιχειρηματικότητα και η εμπορική δραστηριότητα.

Σεβόμενοι πάντα τα νησιά μας και την ιστορία τους, και σεβόμενοι πάντα τους κατοίκους τους και τις ανησυχίες τους.
Ξεκινάμε λοιπόν με σοβαρότητα, για να μετατρέψουμε αυτά που κάποιοι θεωρούν μειονεκτήματα της Περιφέρειας μας στα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ – ΤΡΙΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Οικονομολόγος,
MSc in Tourism Management,
Τραπεζικός Υπάλληλος

Ο Νίκος Τρίπης γεννήθηκε στη Ρόδο το 1980. Αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Ρόδου με άριστα και σπούδασε Διοίκηση Βιομηχανικών Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση Τουρισμού στο University of Surrey της Μεγάλης Βρετανίας.

Είναι γιος του Γεωργίου Τρίπη, και της Ευαγγελίας (Λιλή), το γένος Χριστοφάκη. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Καβαλάκη και έχουν δύο παιδιά την Αναστασία και τον Γιώργο.

Συνεργάστηκε με Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης σαν Οικονομολόγος σε θέματα εφαρμογής και υλοποίησης χρηματοδοτούμενων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Καταρτίσεως και παράλληλα ασχολήθηκε επαγγελματικά ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων στην εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών, μελετών βιωσιμότητας και επενδυτικών προγραμμάτων επιχειρήσεων.

Εργάστηκε στην Τράπεζα Δωδεκανήσου στο τμήμα Χορηγήσεων, ενώ από το 2010 έως και σήμερα εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα στο τμήμα Επιχειρηματικής Πίστης.

Το 2010 εξελέγη σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Ρόδου με την παράταξη του τ. Δημάρχου Στάθη Κουσουρνά «Αλλάζουμε τη Ρόδο», οπότε και διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου.

Είναι Γραμματέας του Νομαρχιακού Παραρτήματος Δωδεκανήσου του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζα (Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.) και Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ν. Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής.

Διετέλεσε μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Τουρισμού ενώ συμμετείχε εθελοντικά σε έρευνες που εκπονήθηκαν από το Γραφείο Ενημέρωσης και Προστασίας Καταναλωτή του Δήμου Ροδίων και ήταν μέλος του συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών της Μεγάλης Βρετανίας.