Ν. Χαραλάμπης : Είμαι υπερήφανος για τους γιατρούς του νοσοκομείου Λέρου. Τα έδωσαν όλα για να σώσουν ζωές

84

Την τραγωδία που έζησαν χθες οι  γιατροί και νοσηλευτές οι τοπικές αρχές οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και ο ίδιος με το ναυάγιο στη Λέρο που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μια νέα γυναίκα ηλικίας 20 ετών και τέσσερα μικρά παιδιά  περιέγραψε μιλώντας στον Sky σήμερα   ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Νίκος Χαραλάμπης.

«Μόλις με ενημέρωσαν πως έγινε ναυάγιο κάλεσα όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου να είναι σε ετοιμότητα να δώσουν  μάχη, Στην αιχμή του δόρατος  οι δύο παιδίατροι μας. Και οι 42 γιατροί μας ήταν στις επάλξεις από την πρώτη στιγμή. Κήρυξα  το νοσοκομείο μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» είπε ο κ. Χαραλάμπης.

«Είδα τους γιατρούς μας να κλαίνε και να προσπαθούν με αγωνία να σώσουν τα μικρά παιδιά . Δεν έχει ξαναγίνει να πραγματοποιηθούν οκτώ ανανήψεις ταυτόχρονα», είπε ο κ. Χαραλάμπης.

Και ενώ οι γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έδιναν μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές η κοινωνία της Λέρου βγήκε στους δρομους και μάζεψε ότι χρειάζονταν και τα συγκέντρωσε στο νοσοκομείο. Για να μην λείψει τίποτε από τους αλλοδαπούς συνανθρώπους τους που βρέθηκαν να παλεύουν  με τη μανία της φύσης  για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή σε ένα άλλο τόπο.

«Τέσσερα παιδιά δεν τα κατάφεραν  και πέθαναν από υποθερμία. Η μισή Λέρος ήταν κοντά μας όπως και η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Μου είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας  κ.Μ. Γκάγκα ότι δεν έχουν  ξαναγίνει πουθενά  οκτώ ανανήψεις ταυτόχρονα», δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Λέρου.

«Το νοσοκομείο μας εφημερεύει συνεχώς . Πρέπει να είναι σωστά στελεχωμένο με γιατρούς για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες», είπε ο κ. Χαραλάμπης.

Μίλησε ο διοικητής και για τα τρια παιδιά που σώθηκαν και απολάμβαναν σήμερα μαζί με τις μητέρες τους τη φροντίδα το προσωπικού στην Παιδιατρική Κλινική.

«Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στη Λέρο. Είμαι υπερήφανος για τους γιατρούς μας»,κατέληξε ο κ. Χαραλάμπης.