Ξεκίνησαν οι online αιτήσεις για το εποχικό βοήθημα, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΑΕΔ. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσω του TAXISnet.

Ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εργατικού Κέντρου, είναι μεγάλος ο αριθμός των εποχικά εργαζομένων στη Ρόδο, που δε θα λάβει χρήματα από τα ευεργετικά μέτρα, καθώς δεν εντάσσονται στις κατηγορίες που εξαγγέλθηκαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις ο αριθμός των τοπικά ανέργων κυμαίνεται από 15.000 έως 20.000 άτομα και πρόκειται για εργαζόμενους στα τουριστικά γραφεία, στα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα εποχικά σούπερ μάρκετ και στα τουριστικά καταστήματα, που είτε δε δούλεψαν φέτος είτε εργάστηκαν για λίγες μόνο ημέρες, ενώ υπάρχουν και πολλές άλλες κατηγορίες εργαζομένων για τις οποίες δεν έχει ξεκαθαριστεί τι ισχύει.

Τέλος, σημειώνεται ότι στις 24 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία που έχουν οι εργοδότες προκειμένου να δηλώσουν τους εργαζομένους που θα εντάξουν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον Αύγουστο, ενώ λήγει στις 28 και η προθεσμία για την καταβολή των εισφορών των εργαζομένων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

 1,121 total views,  2 views today