Ξεκίνησε η καταβολή της πρώτης δόσης των εγκεκριμένων αιτήσεων στήριξης των νέων γεωργών που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σε χρόνο ρεκόρ η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ολοκλήρωσε τη διαδικασία ελέγχου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει άμεσα η καταβολή των ενισχύσεων στους 104 νέους  γεωργούς μας, που θα λάβουν συνολικό ποσό 2.158.000 ευρώ, ως ενίσχυση για την ένταξη τους στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η πληρωμή αφορά την καταβολή της πρώτης δόσης, ήτοι το 70% του ποσού στήριξης από το συνολικό ποσό

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, λέγοντας : «Για πρώτη φορά καταβάλλεται σε χρόνο – ρεκόρ, όπως και την προηγούμενη φορά, η πρώτη δόση στους δικαιούχους του προγράμματος για την Εγκατάσταση Νέων Γεωργών, της 2ης Πρόσκλησης με πόρους που προέρχονται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014 – 2020 που έχουν εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Όπως και την προηγούμενη φορά, πριν από έναν περίπου χρόνο που επίσης σε χρόνο – ρεκόρ αποδόθηκαν τα χρήματα, έτσι και τώρα καταφέραμε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα, διαβουλεύσεων του Αντιπεριφερειάρχη με το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και των προσπαθειών από τις υπηρεσίες μας».

 244 total views,  2 views today