Ξεκινάει αύριο στρατιωτική άσκηση – πρόκληση από την Άγκυρα!

129

Εν μέσω του πολέμου Ρωσίας  – Ουκρανίας η Τουρκία επιχειρεί να κάνει  επίδειξη  δύναμης με άσκηση που ξεκινάει αύριο 11 Απριλίου

Στη μεγάλη άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», που ξεκινά αύριο  11 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Απριλίου, θα συμμετάσχουν 122 πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη, αεροπλάνα εναέριου ανεφοδιασμού, κατασκοπευτικά, ελικόπτερα ATAK, drones, SAS και SAT κομάντος και ομάδες χημικού, βιολογικού, ραδιοενεργού και πυρηνικού πολέμου.

Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» έγινε για πρώτη φορά το 2019 και διεξήχθη σε τρεις περιοχές ταυτόχρονα: στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Οι μεγάλες ασκήσεις, με τη συμμετοχή και των τριών όπλων, διεξάγονται κάθε δύο χρόνια. Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» διεξήχθη και πέρυσι, ωστόσο, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ότι θα γίνει και φέτος.

Στο πλαίσιο της άσκησης Γαλάζια Πατρίδα – 2022, η οποία στοχεύει στην αύξηση των επιπέδων πολεμικής ετοιμότητας, θα αξιολογηθεί η συλλογικότητα, η διορατικότητα και η ικανότητα λήψης αποφάσεων των αρχηγείων και των δυνάμεων που συμμετέχουν στην άσκηση σε ένα άκρως απειλητικό περιβάλλον.

Η άσκηση θα ξεκινήσει στις 11 Απριλίου 2022, με μετακινήσεις στρατευμάτων και πλοίων από βάσεις και λιμάνια. Κατά τη φάση της Επιχειρησιακής Προετοιμασίας, θα πραγματοποιηθεί βασική εκπαίδευση του ναυτικού σε κατάσταση πολέμου και βολές με πραγματικά όπλα. Η φάση της Διαχείρισης Κρίσεων θα προβλέπει ένα σενάριο σε υψηλά απειλούμενο περιβάλλον. Στην τελευταία φάση της άσκησης μεταξύ 18-21 Απριλίου 2022, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε λιμάνια από 72 πλοία στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου.

Της ανταποκρίτριας Μ Ζαχαράκη

Η αναφορά του CNN Turk