Σε φάση υλοποίησης εισέρχονται τα έργα που αφορούν τη δημιουργία ανοικτών κέντρων εμπορίου σε Ρόδο και Κω όπως δήλωσε στον Sky η Γραμματέας του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Φαίδρα Σπανού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε γίνει από το αρμόδιο υπουργείο τον περασμένο Μάιο στο Δήμο Ρόδου θα δοθούν για την υλοποίηση του προγράμματος  1.614.777,75 και στο Δήμο Κω 1.788.117,20.

Τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου αναμένεται να συντελέσουν σημαντικά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και την ποιοτική εξυπηρέτηση αυτών, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας αλλά και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων που συμμετέχουν, στην τόνωση της αγοράς στα εμπορικά κέντρα των πόλεων και την επανεδραίωσή τους ως ελκυστικούς προορισμούς για αγορές, διασκέδαση και κέρδος, με τελικούς ωφελούμενους τόσο τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνθηκών της οικονομικής κρίσης όσο και τους ίδιους τους καταναλωτές.

«Τα προγράμματα που φέρουν την ονομασία ανοικτά κέντρα εμπορίου έχουν ήδη εγκριθεί. Θα υλοποιηθούν στη Ρόδο και στην Κω. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν θα λάβουν την ειδική σήμανση και στα δύο νησιά», δήλωσε η κ. Σπανού.
Στα πλαίσια του προγράμματος θα γίνουν εργασίες ανάπλασης σε Ρόδο και Κω.

« Στη Ρόδο για παράδειγμα στην Αμερικής την 25ης Μαρτίου και σε άλλες οδούς στο κέντρο της πόλεως, θα γίνουν εργασίες ανάπλασης. Θα τοποθετηθούν φωτιστικά παγκάκια και άλλες δομές. Επίσης θα δρομολογηθούν δράσεις προώθησης των επιχειρήσεων που μετέχουν στο πρόγραμμα», τόνισε η κ. Σπανού.

Από την Ρόδο στο πρόγραμμα συμμετέχουν 93 επιχειρήσεις και από την Κω 200.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει τρία χρόνια και στα δύο νησιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Προσλήψεις και μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε Λέρο-Πάτμο ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

« Αναμένουμε την αισθητική αναβάθμιση των περιοχών που περικλείονται στα ανοικτά κέντρα εμπορίου καθώς και αύξηση της κίνησης», είπε η κ. Σπανού.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα οριστεί ο διαχειριστής του προγράμματος και θα πρέπει και να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί, από τους φορείς υλοποίησης δηλαδή τους Δήμους Ρόδου, Κω και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

 444 total views,  5 views today