Η εστίαση σε κατάσταση απόγνωσης και στα πρόθυρα έκρηξης. Οι εστιάτορες παραδίδουν αύριο τα κλειδιά σε όλη τη χώρα, σε μία συμβολική κίνηση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετέχει και η Ρόδος.

Μιλώντας στον sky ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου “Η Πρωτοπορία” Γιάννης Κλούβας τόνισε ότι 70.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα είναι αντιμέτωπες με τα λουκέτα, έπειτα από πολύμηνη αναστολή, ενώ πάνω από 200.000 εργαζόμενοι ζουν σχεδόν ένα χρόνο στα όρια της φτώχειας.

Η κινητοποίηση του κλάδου στη Ρόδο θα γίνει από τις 10 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα και απευθύνεται σε όλους τους επιχειρηματίες που διατηρούν εστιατόρια, καφέ, σνακ μπαρ, ταχυφαγεία, νυχτερινά κέντρα, αλλά και στους άμεσα συνεργαζόμενους με τον κλάδο, όπως είναι οι προμηθευτές, οι ιδιοκτήτες μανάβικων κλπ. και στους εργαζόμενους που έχουν μείνει σχεδόν ένα χρόνο χωρίς εργασία, τόνισε σχετικά ο κ. Κλούβας, απευθύνοντας έκκληση στον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών στη συμβολική διαμαρτυρία, βάζοντας μία “υποστηρικτική υπογραφή”, για να λάβει η Κυβέρνηση το μήνυμα της αγανάκτησης που βιώνουν ότι “δεν πάει άλλο”.

Πρόσθεσε ότι η εστίαση θα πρέπει να σηκώσει το ανάστημά της, ενώ καυτηρίασε το γεγονός της τοποθέτησης του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης που είχε με τη Συνομοσπονδία, που εμμέσως πλην σαφώς τους είπε ότι “και πολλά πήρατε”, δηλώνοντας απογοητευμένος, αφού άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχουν ανάγκη και ως εκ τούτου δε χρίζουν περαιτέρω μέτρων στήριξης.

“Η Ρόδος θέλει βοήθεια και πρέπει να καταλάβουν ότι δεν τρώμε με χρυσά κουτάλια”, τόνισε φανερά αγανακτισμένος, υπογραμμίζοντας ότι οι συνάδελφοι του δουλεύουν 4-5 μήνες για να συντηρηθούν τους υπόλοιπους.

Άλλωστε και μέσα από το προσωπικό του προφίλ σε μήνυμά του τονίζει:

“Η τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο Οικονομικών με απογοήτευσε. Κατάλαβα πως άλλη μία φορά ο τόπος μου παραμελείται, θεωρώντας μας πλούσιους. Ερώτηση από μέρους μου: στην 5η επιστρεπτέα δεν πήραμε τίποτα, στην 6η λέτε πως θα υπολογίσετε το τζίρο του Ιανουαρίου εμείς δουλεύουμε 5-6 μήνες για να συντηρηθούμε 12 πολλοί λίγοι από μας έχουν κάποιον τζίρο το χειμώνα, μιας και το καλοκαίρι πολλοι απο μας έμειναν κλειστοί και οσοι ανοίξαμε δημιουργήσαμε χρέη ..θα μας υπολογίσετε; Απαντηση: Καμία!!! Γι’ αυτό σας θελω όλους δυναμικά την Τετάρτη 10/2/21 στον Ευαγγελισμό μπροστά …δωστε το παρών δείξτε τη δύναμη του τοπου μας …μας εχουν δεδομένους …10 το πρωί ως 16.00 ένα πέρασμα μια υπογραφή στήριξης ..Καληνύχτα Ρόδος…”

 2,796 total views,  2 views today