Ξεσπάθωσε κατά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πάτμου και Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου Γιώργος Τσουκαλάς, με αφορμή το περιβόητο κιβώτιο που του εστάλη…ως συνδρομή στην αντιμετώπιση της έξαρσης του κορωνοϊού στο νησί και των αυξημένων αναγκών που δημιουργήθηκαν με το μεγάλο αριθμό θετικών κρουσμάτων.

Η Περιφέρεια απέστειλε το υγειονομικό υλικό κι έσπευσε άμεσα να το δημοσιοποιήσει.

Η συνδρομή της περιορίστηκε σε…ένα κιβώτιο που εμπεριείχε κι ακατάλληλα τεστ για την περίσταση, γεγονός που προκάλεσε την σκοπτική αντίδραση του κ. Τσουκαλά, που έκανε λόγο για ιθαγενείς και φύκια αντί για μεταξωτές κορδέλες.

Μάλιστα για τα ακατάλληλα τεστ ο κ.Τσουκαλάς είχε μιλήσει στον sky από την περασμένη Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι αρμόδιοι της Περιφέρειας πρέπει να ενημερώνονται από γιατρούς, για το υλικό που χρειάζονται.

Η αντιμετώπιση της διαχείρισης των κρουσμάτων και της νοσηλείας των ασθενών είναι αρμοδιότητα της ιατρικής επιστήμης και όχι της πολιτικής.

Αναλυτικά ο κ. Τσουκαλάς στον προσωπικό του λογαριασμό γράφει τα εξής:

Από την Περιφέρεια διαφημίζουν τη βοήθεια στο Κέντρο Υγείας Πάτμου !!!

Ένα κουτί με περιεχόμενο 4 στολές μιας χρήσης, ένα κουτί μάσκες χειρουργικές (απλές), και τεστ αντισωμάτων τα οποία δείχνουν -αν δείξουν- παρελθούσα λοίμωξη (λες και κάνουμε μελέτη στατιστική) την ώρα πού η έξαρση τής πανδημίας είναι σε εξέλιξη.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Να μη μας θεωρούν πάντως για ιθαγενείς πού χρειάζονται χάνδρες και φύκια αντί μεταξωτές κορδέλες!!!

Η ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΗ …ΚΟΥΤΑ

Το περιβόητο Γραφείο Τύπου της ΠΝΑΙ, θυμίζουμε τι έγραφε σε Δ.Τ. που εξέδωσε την περασμένη Τετάρτη:

Συνεχίζεται αδιάλειπτα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η παράδοση υγειονομικού υλικού στις δομές υγείας των νησιών, στο πλαίσιο της θωράκισής τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid- 19, από την πρώτη φάση της μέχρι και σήμερα.

Αυτή τη φορά, αποδέκτης είναι το Κέντρο Υγείας Πάτμου, στο οποίο εστάλησαν ποσότητες από rapid test, ολόσωμες αδιάβροχες φόρμες, προσωπίδες, γάντια νιτριλίου μιας χρήσης και μάσκες μιας χρήσης.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την έναρξη της πανδημίας δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας και τους ανθρώπους του και συνεχίζει να το κάνει, εξαντλώντας κάθε διοικητικό και οικονομικό όριο και δυνατότητα παρέμβασης, με στόχο να ενισχύσει το σύστημα υγείας των νησιών της και να ενδυναμώσει το αίσθημα ασφάλειας των νησιωτών.Πάνω στον στόχο αυτό, εργάζεται καθημερινά.

 1,636 total views,  96 views today