Ξετυλίγεται το κουβάρι με το κύκλωμα μεταναστών στη Ρόδο -Προφυλακίσθηκαν τρεις συλληφθέντες

494

Σε συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με το περιστατικό σύλληψης αλλοδαπών στη Ρόδο, το βράδυ της 29ης Απριλίου, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση παράνομης εισόδου, διαμονής και διακίνησης μεταναστών, γίνεται γνωστό από το Λιμενικό, ότι οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου Ανακριτή και κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Επιπρόσθετα, κατά τη διαδικασία της ανάκρισης προέκυψε η συμμετοχή επτά επιπλέον αλλοδαπών στην εγκληματική οργάνωση, για τους πέντε εκ των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Στη συνέχεια, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών από τα στελέχη Γρ. Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ρόδου και συνεπεία ενδελεχών και επισταμένων ερευνών στο νησί, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας εκ των πέντε αλλοδαπών, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη και δεύτερος εκ των πέντε αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες συνεχίζονται, τόσο από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου όσο και από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων για τον εντοπισμό και σύλληψη των υπολοίπων τριών από τους πέντε αλλοδαπούς για τους οποίους εκκρεμούν τα εντάλματα σύλληψης.