Στο ξύλο πιάστηκαν χθες το βράδυ  Σομαλοί και Παλαιστίνιοι μετανάστες και πρόσφυγες στο hot Spot Λέρου. Αιτία του καβγά ήταν μια γυναίκα. Φαίνεται πως η γυναίκα δέχθηκε πειράγματα  από τους αλλοδαπούς με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια 200 Σομαλοί με Παλαιστίνιους. Η συμπλοκή πήρε έκταση και χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία και πιο συγκεκριμένα μια διμοιρία ΜΑΤ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

” Χθες το βράδυ δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ Σομαλών και Παλαιστινίων. Ήρθαν στα χέρια και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα” δήλωσε στο Skyrodos. gr ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας .

Σε ερώτηση αν υπήρξαν τραυματίες ο κ. Κόλλιας δήλωσε πως στην παρούσα φάση όλα είναι ήρεμα στη δομή.

Δεν θέλουν την  κλειστή δομή στη Λέρο!

Στο μεταξύ αποφασισμένοι  να μην επιτρέψουν τη δημιουργία κλειστής δομής στα  «Λέπιδα» για τους  μετανάστες και τους πρόσφυγες είναι η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι της Λέρου.

Μιλώντας στον Sky ο δήμαρχος  Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας δήλωσε πως έχει γίνει ήδη προσφυγή στον Αρειο Πάγο για την απόφαση της κυβέρνησης που αφορά την δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας για τους  μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Με αφορμή την  απόφαση της κυβέρνησης να παγώσει τη διαδικασία για την επίταξη των εκτάσεων στα νησιά για  μια εβδομάδα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Παγώνουν τις διαδικασίες για μια εβδομάδα και όχι εσαεί. Εμείς ζητάμε τη άμεση αποσυμφόρηση και η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την επέκταση της δομής στα «Λέπιδα». Πιστεύω ότι θα έχουμε και τα ΚΥΤ και τις νέες δομές. Αυτό  θα αυξήσει τον αριθμό των μεταναστών και των προσφύγων. Η διαφορά μας είναι στην αποσυμφόρηση», είπε ο κ. Κόλλιας και πρόσθεσε πως η Λέρος δεν αντέχει άλλους μετανάστες και πρόσφυγες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Συρίγος: Οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν ασκήσεις στα 7 μίλια από τις ακτές μας

Με το μεταναστευτικό ασχολήθηκε  στη συνεδρίαση του χθες το δημοτικό συμβούλιο Λέρου που εμμένει στην απόφαση που έχει ληφθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση και ήταν ομόφωνη.

«Ζητάμε την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας. Δεν θέλουμε την κατασκευή νέας δομής  μεγαλύτερης από την υπάρχουσα για τους μετανάστες.   Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτε με κανένα . Δεν έχουμε κάτι με την κυβέρνηση και την περιφέρεια. Το δίκιο μας γυρεύουμε», δήλωσε ο κ. Κόλλιας.

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στην ανέγερση της κλειστής δομής ο κ. Κόλλιας δήλωσε πως το λόγο θα έχουν οι κινητοποιήσεις.

 288 total views,  2 views today