Σωματείο Ξ/Υ Ρόδου για την προσαγωγή συνδικαλιστών: Η ξεφτίλα στο μεγαλείο της

433

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, με αφορμή τις προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα των τριών συνδικαλιστών έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, καταδικάζοντας το γεγονός, κι εκδηλώνοντας την πλήρη στήριξή του στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουρισμού-Επισιτισμού Γιώργο Χότζογλου και τους άλλους δύο συμμετέχοντες.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί σχολιάζοντας το θέμα στον sky και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος έκανε λόγο για απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια με την προσαγωγή του Προέδρου και του ΓΓ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού, καθώς και του ΓΓ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, επειδή προχώρησαν σε συμβολική διαμαρτυρία, με σύνθημα ΠΕΙΝΑΜΕ, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. “Η κυβέρνηση αντί να στηρίξει τους εργαζόμενους, αντιδρά με προσαγωγές, ενώ δεν συνέβη προσφάτως κάτι αντίστοιχο με τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ”, σημείωσε σχετικά.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου:

“Το ζήσαμε και αυτό… Προσαγωγή με πλήθος αστυνομικών από την τεραστία απειλή που προκλήθηκε στο κράτος μετά την αιφνιδιαστική διαμαρτυρία τριών εκλεγμένων αντιπρόσωπων του Επισιτισμού Τουρισμού, με πανό απέναντι από το μέγαρο Μαξίμου. Ανάμεσα στους τρεις προσαχθέντες και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χότζογλου Γεώργιος. Να σημειωθεί ότι είχαν τηρηθεί όλα τα υγειονομικά κριτήρια του lock down κατά γράμμα.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, εκφράζει την στήριξη του προς τα μέλη που προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων και επικροτεί την υπεύθυνη και λεβέντικη στάση του Προέδρου Γεώργιου Χότζογλου και των άλλων δυο συμμετεχόντων συνδικαλιστών.

Προς τιμήν τους, και σε αντίθεση με άλλους καπηλευτές του συνδικαλιστικού χώρου, σεβόμενοι των υγειονομικών μέτρων προτίμησαν να στείλουν ένα μήνυμα στους κυβερνώντες, με αυτή την ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ διαμαρτυρία, αφενός για να μην ρισκάρουν εν μέσω πανδημίας την υγεία κανενός και αφετέρου για την αποφυγή ενδεχόμενης επιβάρυνσης του υγειονομικού φορτιού της χώρας.
Βεβαία δεν μπορούμε να μην καυτηριάσουμε το γεγονός, με γνώμονα τη συγκεκριμένη άστοχη ενέργεια από πλευράς κράτους και σωμάτων ασφάλειας, ότι αν οι τρεις αυτοί εκπρόσωποι έφεραν πάνω τους διακριτικά σφυροδρέπανου, κονκάρδες του Κουτσούμπα, φώναζαν νοσταλγικά συνθήματα της δεκαετίας του 80 ή έκαναν γυμναστικές επιδείξεις σοβιετικού τύπου παρόμοιες με αυτές της πρωτομαγιάς, δε θα γινόταν απολύτως τίποτα.

Είμαστε απολυτά σίγουροι και εγγυούμαστε ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας δεν θα παρουσιάσει καμία φωτογραφία ανύπαρκτης αστυνομικής βίας σαν αυτές που μαγικά εξαφανίστηκαν ενώ πρώτα έκαναν την εμφάνιση τους στα κόκκινα μέσα, μετά τα γεγονότα του πολυτεχνείου, και δυστυχώς για τους κόκκινους καπετάνιους της συμφοράς αυτές αφορούσαν φωτογραφίες από τον Μάιο του 2019 στο μακρινό μας Βέλγιο.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου καταδικάζει τις ενέργειες αυτές, κράτους και αστυνομίας και στέκεται πάντα στο πλευρό όλων των υγειών Σωματείων της Ομοσπονδίας και φυσικά της ΓΣΣΕ.
ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΕΔΡΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!!