Σε οδύσσεια εξελίσσεται η σημερινή  ημέρα για δεκάδες ψηφοφόρους στη Ρόδο και ειδικά στην πόλη.

Οι αλλαγές στα εκλογικά τμήματα ,  έγιναν αιτία ταλαιπωρίας για πολλούς συμπολίτες μας που βρέθηκαν να περιοδεύουν από εκλογικό τμήμα σε εκλογικό τμήμα για να βρουν τελικά που ψηφίζουν.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι αρκετοί τηλεφωνούσαν στο Δήμο,  για να βρουν άκρη και να ανακαλύψουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν  αλλά και πάλι δεν στάθηκαν όλοι τυχεροί. Αυτό  συνέβη γιατί οι κλήσεις ήταν επιτυχείς και άλλοτε όχι. Δηλαδή άλλοτε απαντούσαν  οι υπάλληλοι του Δήμου και άλλοτε όχι. Αποτέλεσμα  ήταν να προκληθεί εκνευρισμός στις τάξεις των ψηφοφόρων.

Κάποιοι ηλικιωμένοι κυρίως, απειλούσαν ότι δεν θα ψηφίσουν γιατί δεν  μπορούν να γυρίζουν από τμήμα σε τμήμα για να βρουν που τελικά ψηφίζουν.

Γενικά όπως δήλωσε στο skyrodos.gr ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ.Χαράλαμπος Κόκκινος η διαδικασία στη Ρόδο και στα νησιά εξελίσσεται ομαλά.

” Μεριμνήσαμε και για τη μεταφορά ψηφοφόρων στο Καστελόριζο γιατί δεν υπήρχαν δρομολόγια με το πλοίο της γραμμής.Αλλά προσέλευση δεν υπήρξε. Για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας  έχω ενημερώσει το υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο μου”, δήλωσε ο κ. Κόκκινος.

Στην ταλαιπωρία των πολιτών αναφέρθηκε  μιλώντας στο skyrodos.gr  το μέλος της ΝΟΔΕ και μέλος του τοπικού συμβουλίου με την παράταξη του κ. Αντώνη Καμπουράκη κ. Κώστας Γλεντής.

« Ο κόσμος ταλαιπωρείται γιατί έχουν γίνει αλλαγές  στα εκλογικά τμήματα. Κάποιοι βρέθηκαν να ψάχνουν που ψηφίζουν. Μια ταλαιπωρία για τους πολίτες υπάρχει», δήλωσε ο κ. Γλεντής.

Σε ερώτηση  για το κλίμα και την προσέλευση ο κ. Γλεντής είπε ότι η κίνηση είναι στα συνηθισμένα επίπεδα .

«Ένα ποσοστό αποχής υπάρχει. Ίσως φταίει η ζέστη ίσως και το γεγονός ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας δουλεύουν και θα ψηφίσουν αφού σχολάσουν. Για να μην τα μηδενίζουμε όλα όμως προσέλευση υπάρχει», δήλωσε ο κ. Γλεντής.

Για την ταλαιπωρία των πολιτών μίλησε στο skyrodos.gr και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Νικηφόρος Παπανικόλας.

«Οι αλλαγές στα εκλογικά τμήματα έχουν προκαλέσει ταλαιπωρία στον κόσμο. Αρκετοί αιφνιδιάστηκαν όταν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών τους είπαν ότι ψηφίζουν αλλού. Μετά ξεκίνησαν να αναζητούν σε όλη την πόλη το εκλογικό  τμήμα που ψηφίζουν. Έγινε ένα αλαλούμ», είπε ο κ.Παπανικόλας.

Σε ερώτηση για το κλίμα της σημερινής ημέρας ο κ. Παπανικόλας δήλωσε:

«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής για τη Δημοκρατία. Οι πολίτες επιλέγουν και η χώρα γυρίζει σελίδα».

Για ομαλό κλίμα μίλησε στο Skyrodos.gr o Συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αντώνης Αποστολίδης.

«Στα εκλογικά κέντρα που λειτουργούν στη Ρόδο και τα χωριά δεν παρατηρήσαμε προβλήματα. Η διαδικασία εξελίσσεται καλά. Μακάρι να έχουμε μεγάλη προσέλευση και αργότερỨ, είπε ο κ. Αποστολίδης

Για σχετικά ήρεμο κλίμα στα εκλογικά κέντρα μίλησε εκ της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

« Το κλίμα στις εκλογές σήμερα είναι ήρεμο. Δεν είχαμε τα προβλήματα των αυτοδιοικητικών εκλογών», δήλωσε.

 206 total views,  2 views today