Και οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη κατά του κορωνοϊού, καθώς ο Απρίλιος είναι ο καθοριστικός μήνας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αυξηθεί περαιτέρω η εμπλοκή των στρατιωτικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων για την παραγωγή υγειονομικού και προστατευτικού υλικού, θα ενεργοποιηθούν και τα εργαστήρια των στρατιωτικών ιατρικών σχολών για την επεξεργασία δειγμάτων από τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, ενώ από το Πολεμικό Ναυτικό δρομολογείται η επίταξη πλοίου, ώστε, εάν χρειαστεί, να χρησιμοποιηθεί ως πλωτό νοσοκομείο.

Μέχρι την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να παραδοθούν στους αρμόδιους φορείς 150.000 χειρουργικές μάσκες. Σε εξέλιξη έχει θέσει όμως το Πεντάγωνο και μία σειρά από δράσεις με στόχο την προστασία από την πανδημία των μόνιμων στελεχών αλλά και των οπλιτών θητείας στο στράτευμα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γιατροί και νοσηλευτές πραγματοποιούν συχνές θερμομετρήσεις στο προσωπικό που υπηρετεί σε διάφορους στρατιωτικούς σχηματισμούς της χώρας.

Αλλαγές δρομολογούνται και σε ότι αφορά την κατάταξη των στρατευσίμων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ η κλήση των στρατευσίμων της επόμενης ΕΣΣΟ στις Ένοπλες Δυνάμεις, αντί του Μαΐου που ήταν να πραγματοποιηθεί κανονικά, αναβάλλεται για μετά τις 10 Ιουνίου.

 1,058 total views,  2 views today