Οι αποφάσεις που έλαβε η Επιτροπή Κατοίκων της Ν.Ρόδου

208

Κοινή αγωγή θα καταθέσουν οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου   για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και τη  μείωση της τιμής του ρεύματος καθώς πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι σε αδιέξοδο εξαιτίας της ακρίβειας και των αυξήσεων στο ρεύμα.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ανοικτή σύσκεψη στις 27 Μαίου  των κατοίκων και των φορέων της Νότιας Ρόδου για να προγραμματιστούν κινητοποιήσεις.

Ακόμη θα υπάρξει συμμετοχή στην συγκέντρωση της 1ης Μαίου  με το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Ρόδου στις 11 το πρωί στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.  Αυτό  αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα που έγινε στις 26 Απριλίου. Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Την Τετάρτη 20/04 συνεδρίασε η επιτροπή κατοίκων Νότιας Ρόδου. Τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν η ακρίβεια και η κατάσταση των δομών υγείας της περιοχής. Από την συζήτηση της συνεδρίασης αναδείχτηκαν τα αδιέξοδα με τα οποία είναι αντιμέτωποι οι κατοίκων των χωριών μας.

Η πλειοψηφία των νοικοκυριώνστην περιοχήαδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες. Πολλές οικογένειες αναγκάζονται να κόψουν βασικά ήδη διατροφής, και αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος.

Την ίδια ώρα το υψηλό κόστος καυσίμων κάνει πλέον απαγορευτικές τις απαραίτητες συχνές μετακινήσεις των νότιο-ροδιτών προς την πόλη. Ενώ λοιπόν μεγάλο μέρος του πληθυσμού των χωριών δεν μπορεί πλέον να μεταβαίνει στην πόλη της Ρόδου για ιατρικές εξετάσεις και απαραίτητες επισκέψεις σε ειδικευμένους γιατρούς, οι δομές δημόσιας υγείας εξακολουθούν να είναι χωρίς το απαραίτητο ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Για χιλιάδες γυναίκες και παιδιά δεν υπάρχει ούτε ένας γυναικολόγος ,  ούτε ένας παιδίατρος σε καμία δημόσια δομή σε όλα τα χωριά του νησιού!

Παράλληλα τα επείγοντα περιστατικά, που σίγουρα θα προκύπτουν σε μια περιοχή που ετοιμάζεται να υποδεχτεί χιλιάδες κόσμο, δεν θα μπορούν να έχουν την απαραίτητη προ-νοσοκομειακή περίθαλψη, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Η συζήτηση κατέληξε πως αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η μόνη ελπίδα βρίσκεται στην συλλογική οργάνωση και στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Αποφασίστηκαν να προχωρήσουμε στις εξής δράσεις, στις οποίες καλούμε να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου.

  • Συμμετοχή στην συγκέντρωση της 1 Μάη με τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου στην Ρόδο, 11π.μ. πλατεία Αγία Νικολάου.
  • Κοινή αγωγή κατοίκων της Νότιας Ρόδου για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και μείωσης της τιμής του ρεύματος.
  • Ανοικτή σύσκεψη κατοίκων και φορέων της Νότιας Ρόδου με θέμα την οργάνωση του αγώνα για την ακρίβεια και την υγεία, στις 27/05.

Τα αιτήματα μας προς την κυβέρνηση για την ακρίβεια και την υγεία είναι:

  • Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.
  • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα.
  • Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στο ρεύμα στα καύσιμα.
  • Πρόσληψη μόνιμου ειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να διασφαλίζεται η 24ωρη λειτουργία του Π.Ι. Γενναδίου με ειδικευμένο γιατρό, νοσηλευτή και ασθενοφόρο (ΕΚΑΒ).
  • Αναβάθμιση του Π.Ι. Γενναδίου σε κέντρο υγείας Νότιας Ρόδου.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 28/04/2022