Οι απόδημοι βρέθηκαν σήμερα στο δημαρχείο της Ρόδου

2037

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, σήμερα (Παρασκευή) υποδέχτηκε στο γραφείο του τον πρώην πρόεδρο του παρροδιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων» Στάτη Πελαρδή ο οποίος είναι και ο μέγας χορηγός του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Απόδημων Ροδίων που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 21 και 22 Ιουλίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Απόδημων Ροδίων Μαρίζα Χατζηλαζάρου και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος του Γραφείου Απόδημων Ροδίων του Δήμου Ρόδου Κωνσταντίνος Τρέχας. 

Ο Στάτης Πελαρδής του Εμμανουήλ, από τον Άγιο Ισίδωρο έφυγε από τη Ρόδο το 1975 και ζει μόνιμα στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον κατασκευαστικό κλάδο με επιτυχία. Είναι από τους πρωτεργάτες της πραγματοποίησης του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου όταν πριν από δύο χρόνια το γραφείο Απόδημων Ροδίων του Δήμου Ρόδου, ξεκίνησε να σχεδιάζει και να προγραμματίζει δράσεις η μεγαλύτερη των οποίων είναι η πραγματοποίηση του Συνεδρίου.

Ο δήμαρχος Ρόδου, καλωσόρισε τον κ. Πελαρδή και τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του και τη χορηγία του προκειμένου να διατηρείται και να δυναμώνει η στενή σχέση των Απόδημων Ροδίων με την πατρίδα.

Ο κ. Χατζηδιάκος, αναφερόμενος στο Συνέδριο που συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Ασκληπειού, το Δήμο Ρόδου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη στήριξη των  Παρροδιακών Συλλόγων Αποδήμων Ροδίων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Μητρόπολης Ρόδου  καθώς και τους  Πολιτιστικούς Συλλόγους δήλωσε ότι: «στόχος του φετινού μεγάλου εγχειρήματος είναι η διατήρηση της επικοινωνίας προκειμένου οι Ροδίτες που ζουν στη Ρόδο, αλλά και οι απόδημοι να προχωρούν προς την ίδια κατεύθυνση με γνώμονα την αγάπη για την Ελλάδα και τη συνεργασία».