Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χθες ένστολοι από όλα τα σώματα ασφαλείας, εν ενεργεία και απόστρατοι – ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν ομοσπονδίες και ενώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας, με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από όλη την Ελλάδα ζητώντας εξοπλισμό, καλύτερες συνθήκες εργασίας ενώ στις τοποθετήσεις τους, οι ομιλητές ζήτησαν μεταξύ άλλων, την πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνηση στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των αποδοχών τους στα επίπεδα του 2012, και τη χορήγηση των αντίστοιχων αναδρομικών, όπως επίσης την ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας μέσω νέων προσλήψεων, τον εκσυγχρονισμό υποδομών και μέσων και την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

Οι ένστολοι, φώναξαν συνθήματα έξω από Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και άναψαν πυρσούς, όπως και κατά τη διάρκεια της πορείας.
Οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας περίμεναν τη νέα υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, προκειμένου να παραλάβει το ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη

Τελικά κόλλησαν το ψήφισμά τους στην πύλη του Υπουργείου και σημείωσαν πως λυπούνται την κυβέρνηση για τη στάση που δείχνει απέναντί τους.
Στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης δυναμικό παρών έδωσαν αστυνομικοί και αξιωματικοί της ΕΛΑΣ από τα Δωδεκάνησα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ν. Αιγαίου, κ. Θέμης Καλαμάτας σχολιάζοντας την παρουσία των αστυνομικών στη ΔΕΘ έγραψε στην προσωπική σου σελίδα «Ήμουν στον αγώνα και στην μεγάλη πορεία των Ενστόλων στην ΔΕΘ όπως κάθε χρόνο. Φέτος δεν θα παραθέσω φωτογραφία. Άλλωστε η καρδιά μου και η ψυχή μου είναι πάντα στον αγώνα πιο δυνατές ακόμη κι από την φυσική μου παρουσία».

 172 total views,  2 views today