Οι Βρετανοί σκέπτονται διακοπές από τον Αύγουστο | Απροετοίμαστοι στη Ρόδο!

725

Ζήτημα εμπιστοσύνης των καταναλωτών τίθεται στους Βρετανούς τουρ οπερέιτορ, οι οποίοι μεταθέτουν την έναρξη των προγραμμάτων διακοπών τους για το 2020, πολλές φορές μέσα στον Αύγουστο, με την ελπίδα ότι η κατάσταση με την πανδημία θα επιτρέψει την έναρξη των ταξιδίων και ότι η προσθεσμία αυτή θα επαρκεί για το πέρας της κρίσης όσον αφορά την επανέναρξη των ταξιδίων.[story-lines]

Οι τουρ οπερέιτορ καλούνται να παραμείνουν ενεργοί στην αγορά αποφεύγοντας όμως να εκκινήσουν τα προγράμματά τους νωρίς. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι αυτό θα προκαλέσει ενόχληση αλλά και ταπείνωση εάν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί επεκταθούν περαιτέρω από το αναμενόμενο.

Η τουριστική αναλυτής της GlobalData, Johanna Bonhill-Smith, επισημαίνει ότι ο ορισμός μιας ημερομηνίας για το πότε θα ξεκινήσουν τα προγράμματα διακοπών αναμφισβήτητα θα δημιουργήσει ελπίδα αλλά και τη διάθεση για διακοπές στους καταναλωτές.

Μακροπρόθεσμα όμως, εάν συνεχιστεί η αναστολή των ταξιδίων, οι οργανωτές ταξιδίων που έχουν δεχθεί νέες κρατήσεις την περίοδο πριν επιτραπούν τα ταξίδια, θα δημιουργήσουν σύγχυση, ενόχληση και πιθανόν να υποστούν πλήγμα στη φήμη τους.

Για να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, οι εταιρίες θα πρέπει να καθυστερήσουν τις διακοπές για το άμεσο μέλλον και να επενδύσουν χρόνο στην ανάπτυξη της επαφής τους με τους καταναλωτές αλλά και να ανακαλύψουν νέες αγορές ώστε να προσαρμοστούν στο μέλλον, τόνισε.

Ήδη, οι τουρ οπερέιτορ που ειδικεύονται σε διακοπές περιπέτειας Exodus Travels και Headwater Holidays επεκτείνουν την αναστολή των προγραμμάτων τους μέχρι και τις 16 Αυγούστου, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Οι πελάτες τους θα λάβουν πίστωση μέσω της ΑΒΤΑ, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε οποιαδήποτε νέα κράτηση που θα πραγματοποιηθεί μέχρι και τον Ιανουάριο του 2021, για ταξίδια σε οποιαδήποτε ημερομηνία έως και το τέλος του Μαρτίο του 2022.

Οι πιστώσεις θα μπορούν να εξαργυρώνονται με επιστροφή χρημάτων από τον Ιανουάριο του 2021 εάν δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τότε κράτηση. Όλοι οι συνεργάτες-τουριστικά γραφεία με επιβάτες που έχουν κρατήσεις ταξιδίων που επηρεάζονται από την αναστολή των προγραμμάτων, προσεγγίζονται από τους τουρ οπερείτορ προσφέροντάς τους εναλλακτικές.

Η Jet2 Holidays ήταν από τους πρώτους τουρ οπερέιτορ που ανακοίνωσαν ότι τόσο οι πτήσεις όσο και οι διακοπες θα συνεχιστούν στις 17 Ιουνίου ενώ άλλες εταιρίες διεύρυναν την περίοδο αναστολής των προγραμμάτων τους.