ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ | Οι κινήσεις στο ΠΑΣΟΚ πριν την τελική ευθεία: Ποιοι με ποιους και το παρασκήνιο!

462

Ολα τα παλιά στελέχη, είτε τα ίδια είτε συγγενείς, παιδιά και …εγγόνια, έχουν μπει με μεγάλη …όρεξη και δυναμική, στην μάχη των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ που θα γίνουν την προσεχή Κυριακή!

Ακόμη οι υποψήφιοι με ιδιαίτερη θέρμη κυνηγούν σταυρό – σταυρό και ψήφο – ψήφο για να περάσουν τις θεσεις τους αλλά και να καταφέρουν να πρωτεύσουν στις μεθαυριανές εκλογές. Τόσο ό Αλέξανδρος Παπουράς όσο και ο υποψήφιος Νίκος Μουτσάκης κινούνται με επαφές,  με στελέχη και παράγοντες του τόπου.

Ηδη έχει γίνει γνωστό πως ο Αλέξανδρος Παπουράς κινείται δραστήρια στους χώρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχει εξασφαλίσει την θετική ψήφο δημάρχων, ενώ κατά τις απόψεις ορισμένων, είχε την θετική υποστήριξη συνεργατών του δημάρχου της Ρόδου. Η συμφωνία πάντως που διαγράφεται είναι «συμμαχία με τον Μουτσάκη» με εκατέρωθεν αποδοχή του …αξιώματος «όποιος βγει πρώτος και μπροστά, θα έχει την στήριξη του άλλου». Αυτό το αξίωμα λέγεται πως συμφώνησαν Παπουράς και Μουτσάκης σε συνάντηση προ ημερών με την παρότρυνση του Βάϊου Καλοπήτα. Μάλιστα προς επιβεβαίωση, ο κ. Παπουράς μιλώντας στον sky, δηλωσε πως θα είναι υποψήφιος Γραμματέας ΜΟΝΟ αν βγει πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.

Ο κ. Μουτσάκης ανοιχτά στηρίζεται από ανθρώπους της Περιφέρειας με πρώτο και καλύτερο τον Σταμάτη Μαργέλλο. Εχει ήδη εξασφαλίσει στηρίξεις από το χώρο του συντηρητικού τόξου που θα τον ψηφίσουν με την σκοπιμότητα της μιας χρήσης με την ψήφο της Κυριακής ενώ μαζί του έχει ταχθεί και ο γιος του Τιμόθεου Παρασκευά, Γεράσιμος. Ακούγεται πως μαζί του είναι δημοτικοί συμβουλοι όπως ο κ. Γιάννης Καμπουρης και στελέχη όπως η συζυγος του κ. Μαντικού.

Ο Νικηφόρος Παπανικόλας θεωρείται το απόλυτο φαβορί με στηρίγματα τόσο από παλιά στελέχη όσο και από πολιτικούς του πρόσφατου παρελθόντος: Μαζί του τάσσονται ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Γιαννόπουλος (που άλλοι τον φέρουν φιλικά προσκείμενο στον κ. Παπουρά) ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Περιφερειακό συμβούλιο Μανώλης Γλυνός, ο Βασίλης Καρνάβας, οι Δημήτρης Ζαννετούλης και Μπουλιέρης. Ο κ. Παπανικόλας έχει εξασφαλίσει την στήριξη και του πρώην υπουργού Γιώργου Νικητιάδη και μάλλον του Κώστα Σκανδαλίδη. 

Μαζί με τον Νικηφόρο Παπανικόλα φέρεται να είναι και ο Γιώργος Πόκκιας που ως υποψήφιος για μια θέση της Κεντρικής Επιτροπής, θέλει να εδραιωθεί ως ο ισχυρός της περιοχής. Την θέση επιδιώκει ο ίδιος και φίλοι του για να πάρει καλή σειρά πανελλαδικά!

Πρωτεύοντα ρόλο στην εκλογή θα παίξει και η Κάρπαθος, την οποία φέρεται να ελέγχει ο Γιώργος Γιαννόπουλος!

Οπως και νάχουν οι κινήσεις στο παρασκήνιο, πιο κοντά σε εκλογή, φέρεται ο Νικηφόρος Παπανικόλας, οι άλλοι δύο καιροφυλακτούν και οι τρεις είναι με τις μηχανές στο φουλ για να εξασφαλίσουν συμμαχίες.