Οι νεαροί Ροδίτες είναι εδώ: Ας μην αρχίσουν προσπάθειες «ειδικών» για να σβήσουν την προσπάθεια των εθελοντών!

517

Μέσα στην φωτιά, σε συνθήκες κόλασης, νεαρές Ροδίτισσες, νεαροί Ροδίτες, από την πόλη και τα χωριά, ενώθηκαν χωρίς να γνωρίζονται από πριν, σαν μια παρέα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες για τον τόπο τους.

Εγιναν δασοπυροσβέστες χωρίς να ξέρουν, λειτούργησαν σαν νοσοκόμες χωρίς να γνωρίζουν,  βοήθησαν με τις μεταφορές σε τόπους και δρομάκια που δεν είχαν περάσει άλλη φορά, βρίσκονταν μια στ’ Απόλλωνα και μια στο Βάτι δίνοντας τροφή και νερό σε άλλους εθελοντές και στους πυροσβέστες!

Αυτή η μεγάλη παρέα έχει τώρα πολλά να πει: Ηταν οι μέρες της φωτιάς, μέρες που δυνάμωσαν το Ροδίτικο DNA τους, πίστεψαν πιο πολύ στο μεγαλείο της Ρόδου, στη δυναμική του τόπου τους, αγάπησαν τον τόπο τους περισσότερο,  αποφάσισαν εντέλει γιατί είναι Ροδίτες!

Οποια προσπάθεια για να καπηλευθούν αυτή την μεγάλη παρέα, θα βρει τους Ροδίτες απέναντι. Οποιος τολμήσει να ακυρώσει τον εθελοντισμό, την νεανική προσπάθεια, την δυναμική που βγάζει αυτή η μεγάλη παρέα, για να έχει πολιτικά οφέλη,  θα βρει τους Ροδίτες κόντρα!

Οσα …εκστρατευτικά ρούχα κι αν χρησιμοποιηθούν, όσες συγγνώμες κι αν ακουστούν, όσο ξέπλυμα κι αν προσπαθήσουν να κάνουν  με …περισπούδαστα κείμενα για την αναδάσωση ή με αναλύσεις για τα αίτια και τους υπαίτιους,  τον εθελοντισμό της φωτιάς δεν μπορούν να τον υιοθετήσουν ή να τον αλλάξουν με κάθε τρόπο.

Η Ρόδος χρειάζεται αποκατάσταση κι αυτή είναι δουλειά του κράτους: Οποιοι έχουν όρεξη, να δούνε στα καμένα να φυτεύονται ντοματιές, ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, ας μην ετοιμάζονται. Ολα χρειάζονται αλλά εκεί που πρέπει!

Ευτυχώς υπάρχει δικλείδα ασφαλείας: Οι εθελοντές μας είναι εδώ!