Για διχαστικές συμπεριφορές από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τους συνεργάτες του, για μία ακόμη φορά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, έκανε λόγο μιλώντας στον sky ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Γλυνός.

Με αφορμή την ολομέτωπη επίθεση που δέχθηκε ο σύμβουλος της παράταξής του Νίκος Κανταρζής, ο κ. Γλυνός, καταδίκασε τέτοιου είδους συμπεριφορές, λέγοντας ότι «προσπαθούν να ισοπεδώσουν με κάθε τρόπο την αντίθετη άποψη.

Ο κ. Κανταρζής υπέστη μία ολομέτωπη επίθεση, ισοπεδώθηκε και δεν ήμουν παρών δυστυχώς εκεί για να στηρίξω το σύμβουλό μας, λόγω των διακοπών της ΔΕΗ»

Πρόσθεσε δε, ότι ο κ. Κανταρζής με μακρά εμπειρία υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα κοινά της Κω για πολλές δεκαετίες, προσθέτοντας παράλληλα πως με τον κομματικό φανατισμό στο Περιφερειακό που επιχειρείται κι έχει καταντήσει γραφικός, τοξικός και βαρετός, η παράταξή του δεν πτοείται.

«Είναι τιμή μας που κάποιοι κομματικοί φορείς μας έδωσαν στήριξη και όχι χρίσμα. Προφανώς αυτό τους ενοχλεί, όπως επίσης τους ενοχλεί το γεγονός ότι επιφανή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εξελέγησαν στις πρώτες θέσεις του συνδυασμού μας. Στην παράταξή μας υπάρχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Για μας όμως οι κομματικές ταυτότητες μένουν εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου. Εμείς τεκμηριωμένα και με άποψη θα συνεχίσουμε», είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο κ. Γλυνός τόνισε ότι “στις 4/11 στείλαμε επιστολή για την επέκταση των ΚΥΤ στην Κω και τη Λέρο, ένα αίτημα που είχαμε να στηρίξουμε από τις τοπικές κοινωνίες και τα Δημοτικά Συμβούλια, γιατί υπάρχουν αντιρρήσεις. Ο κ. Κρητικός δε μας επιτρέπει να συζητήσουμε το θέμα και μόνο ντα-ντα δε μας έκανε που θελήσαμε να το φέρουμε προς συζήτηση, το οποίο δεν έγινε αποδεκτό. Στην Κω τα 45 εκ € που θα δαπανηθούν για το νέο ΚΥΤ, θα μπορούσαν να είχαν δοθεί -και λιγότερα- για ένα νέο Νοσοκομείο στο νησί. Με τον κομματικό φανατισμό να έχει καταντήσει γραφικός. Είμαστε μία παράταξη χωρίς χρίσμα και αυτό μας επιτρέπει να αναπνέουμε ελεύθερα. Οι διαφορετικές κομματικές ταυτότητες του καθενός μας μένουν εκτός”.

Ο Νίκος Κανταρζής

Από την πλευρά του και ο περιφερειακός σύμβουλος της Συμμαχίας Νίκος Κανταρζής επανέλαβε μέσω του sky τους ισχυρισμούς του για αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά του Περιφερειάρχη και των συνεργατών του, αφού –όπως είπε- και στη χθεσινή συνεδρίαση που έγινε μετ’ εμποδίων λόγω της διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ, το προεδρείο έκλεινε και πάλι τα μικρόφωνα και όποιος επιχειρούσε να εκφέρει αντίθετη άποψη δεχόταν πυρά από την πλειοψηφούσα αρχή.

Μάλιστα ο κ. Κανταρζής εξακόντισε τα βέλη του εναντίον των κυρίων Γιάννη Κρητικού και Λεονταρίτη, λέγοντας ότι ο πρώτος παίζοντας το ρόλο του “δασκαλάκου” ζήτησε από το προεδρείο να τον επιπλήξει όταν ζήτησε να πάρει το λόγο επί προσωπικού, ενώ ο δεύτερος εκτελεί χρέη σωματοφύλακα του Περιφερειάρχη. «Τα όσα ζούμε στις συνεδριάσεις είναι μία κωμωδία. Μόνο σοβαρότητα δεν υπάρχει. Για τη μελέτη βιωσιμότητας για τον Οργανισμό, όταν ζητήθηκε να τοποθετηθούμε γιατί δεν είναι αξιόπιστος ο ίδιος ο Περιφερειάρχης και οι στενοί του συνεργάτες, μου ισοπέδωσε τα 32 χρόνια που είμαι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ας συμμαζευτεί, ας σοβαρευθεί, ας προσγειωθεί και ας κατεβάσει τα φτερά ο κ. Χατζημάρκος», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Γιάννη Κρητικό, είπε ότι είναι “ανάξιος λόγου και χθες “έπαιξε το δασκαλάκο” και ζήτησε να με επιπλήξει το προεδρείο, επειδή κατ’ αυτούς ο κ. Χατζημάρκος είναι ο Πατριάρχης ή ο Πάπας και έχει το αλάθητο. Εκτελεί χρέη σωματοφύλακα για τον Περιφερειάρχη, όπως και ο κ. Λεονταρίτης…”

Σημειώνεται ότι χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο προέβη στην έγκριση της σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τη ψήφιση κατά πλειοψηφία της οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας, του σχεδίου Καταστατικού και του ορισμού μ

ελών, εκπροσώπων στο ποσοστό της Περιφέρειας, του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, αφού η παράταξη της Συμμαχίας την καταψήφισε.

Ο Παναγιώτης Κουνάκης

Ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Παναγιώτης Κουνάκης μιλώντας στον sky αναφέρθηκε στους λόγους που η “Συμμαχία” καταψήφισε τη σύσταση του Οργανισμού και είπε σχετικά ότι η παράταξή του αποφάσισε να συμμετέχει ο ίδιος σε αυτόν.

“Θα δούμε πως θα λειτουργήσει”, είπε σχετικά ο κ. Κουνάκης, ενώ πρόσθεσε ότι “και έλεγχος χρειάζεται και προτάσεις έχουμε”.

 1,802 total views,  4 views today