Μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα είναι πιο ξεκάθαρο το τοπίο αναφορικά με τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Ελλάδας και κατ επέκταση και της Ρόδου σύμφωνα με τη διοίκηση του ΣΕΤΕ.

«Δεν υπάρχουν από την πλευρά του ΣΕΤΕ στοιχεία που να αφορούν τις κρατήσεις . Πιστεύω ότι είναι νωρίς. Το τοπίο  σε ότι αφορά τις κρατήσεις θα ξεκαθαρίσει μετά τις  εορτές των  Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», δήλωσε στο skyrodos.gr ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ.Γιάννης Ρέτσος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δυναμική στον τουρισμό αλλά είναι μεγάλες οι προκλήσεις και στο εσωτερικό της και διεθνώς.

«Η δυναμική υπάρχει. Η Ελλάδα είναι ένας από τους σημαντικούς παγκόσμιους  τουριστικούς προορισμούς.Επειδή είναι πολύ μεγάλες οι προκλήσεις και θα είναι πολύ μεγαλύτερες στο μέλλον θέλει συνέργειες και συνεργασίες και αλλαγή νοοτροπίας και αντιλήψεων», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Σε ερώτηση σχετικά με το τρομοκρατικό κτύπημα στο Στρασβούργο ο κ. Ρέτσος δήλωσε:

«Η τρομοκρατία υπήρχε υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει. Δεν αλλάζει  το επίπεδο της ανησυχίας.Όσο ανησυχούσα το 2012 και το 2013 ανησυχώ και τώρα.Δεν αλλάζει κάτι σε αυτό.Η τρομοκρατία  είναι μέρος πλέον της καθημερινότητας της  Ευρώπης», τόνισε ο κ. Γιάννης Ρέτσος.

Σχετικά με την υπερφορολόγηση των τουριστικών επιχειρήσεων ο κ. Ρέτσος δήλωσε πως πλήτει κυρίως την ανταγωνιστικότητα.

«Η υπερφορολόγηση  εμποδίζει τις επενδύσεις για την Ελλάδα.Υπάρχει ενδιαφέρον αλλά εξαιτίας των υψηλών φόρων δεν γίνεται τίποτε. Η αποκλιμάκωση των φόρων πρέπει να είναι από τα πρώτα ζητούμενα σε οποιαδήποτε κυβέρνηση»,είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Σε ερώτηση αν θα γίνει νέα παρέμβαση για να σταματήσει η υπερφορολόγηση ο κ. Ρέτσος τόνισε πως οι προσπάθειες είναι συνεχείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Εκσυγχρονίζονται οι προδιαγραφές για τα γήπεδα γκολφ στην Ελλάδα

«Παρεμβάσεις κάνουμε συνέχεια. Αυτό είναι μεγάλο ζήτημα για μας. Αναδεικνύουμε όμως τώρα και τη διαχείριση των προορισμών. Πρέπει να λειτουργούν προς όφελος των κατοίκων τους. Έτσι θα είναι καλοί για όλους.Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε θα είναι αφόρητοι και για τους επισκέπτες», δήλωσε ο κ. Ρέτσος.

Ειδικά για τη Ρόδο ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε:

«Ειδικά για τη Ρόδο που είναι στην κορυφή θα πρέπει η διαχείριση του προορισμού να είναι στο επίκεντρο. Όταν λέω διαχείριση εννοώ , όλα, δηλαδή η διαχείριση των απορριμμάτων,  η  κυκλοφορία στους δρόμους τα δίκτυα κοινής ωφέλειας η καθαριότητα ο φωτισμός .Όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο».

Όσο για το τι θα πρέπει να πράξουν οι τοπικοί φορείς ανά προορισμό ο κ. Ρέτσος μίλησε για αλλαγή νοοτροπίας.

«Θα πρέπει να αλλάξουμε όλοι τον τρόπο  με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα. Αυτοί που θα εκτεθούν  τώρα στις εκλογές θα πρέπει να πάρουν θέση  για όλα αυτά τα ζητήματα», είπε ο κ. Ρέτσος.

Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο που γίνεται από την κυβέρνηση η προβολή ο κ. Ρέτσος δήλωσε:

« Διαχρονικά οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό εξέφραζαν ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η προβολή από το κράτος. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε η  «Marketing Greece».Η εταιρεία ανήκει στον ιδιωτικό τομέα.Ότι κάνει όμως είναι στη διάθεση της κεντρικής κυβέρνησης και του αρμοδίου υπουργείου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δηλαδή των δήμων και των Περιφερειών της χώρας. Θέλουμε να γίνει πιο στενή αυτή η συνεργασία που ήδη έχουμε με τους φορείς της ΤΑ. Με τον  τρόπο αυτό θα γίνουν καλύτερα πράγματα. Ξεπεράσαμε πια  το στάδιο της άσκησης κριτικής στην οποιαδήποτε  κυβέρνηση αφού έχουμε ρόλο», τόνισε ο κ. Ρέτσος.

 282 total views,  2 views today