Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι «Ημέρες Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού»

1876

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ήμερο φεστιβάλ: «Ημέρες Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού» που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος, με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, στο οποίο απονεμήθηκε το σχετικό Σήμα από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το φεστιβάλ περιλάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από εργαστήρια αρχαίας Ελληνικής λύρας και κρουστών, που παρακολούθησαν δωρεάν μικροί και μεγάλοι, εκθέσεις αυθεντικά ανακατασκευασμένων, αρχαίων Ελληνικών έγχορδων μουσικών οργάνων και επιτραπέζιων παιχνιδιών, αρχαίων γυναικείων ενδυμάτων, προσωπείων και πανοπλιών. Πραγματοποιήθηκαν ακόμα: επίδειξη γλυπτικής τέχνης και των αρχαίων εργαλείων της, εργαστήριο τοξοβολίας, εργαστήριο αρχαίου Ελληνικού μακιγιάζ και μασάζ σε ανακατασκευασμένο αρχαίο ανάκλινδρο με τη συνοδεία άρπας. Σε όλες τις δραστηριότητες συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό ενήλικες και παιδιά, ενώ αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η παρουσίαση της αρχαίας Ελληνικής Κουζίνας, από τον Μάνο Ελευθερίου, εκπαιδευτικό – ερευνητή και αντιδήμαρχο παιδείας και πολιτισμού στο δήμο Γαλατσίου.

Το πρόγραμμα έκλεισε με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Πάνας και Νύμφες» από την ομάδα Do It In Athens και συναυλία με αρχαία Ελληνικά όργανα από το σχήμα ΠΑΥΣΙΣ αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες για την αρχαία Ελληνική γαστρονομία και τη μουσική δημιουργία στην αρχαία Ελλάδα.

Το φεστιβάλ «Ημέρες Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού» ήταν μία συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου, του ΔΟΠΑΡ και του συλλόγου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ, σε πρωτοβουλία και σχεδιασμό της ΠΟΙΗΕΣΣΑ (Poeessa) – θεματικές εκδηλώσεις, με τη συνεργασία των πολιτιστικών ομάδων ΣΕΙΚΙΛΟΣ από τη Θεσσαλονίκη και DO IT IN ATHENS από την Αθήνα, με την Ευγενική Χορηγία του συλλόγου ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΡΟΔΟ.