Ολοκληρώθηκε η δράση του προγράμματος WaterMaters στη Λέρο

110

Τη Λέρο  επισκέφθηκε η επιστημονική ομάδα του Water Matters όπου την Τρίτη 4 Απριλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα Science Café παρουσία του Δημάρχου κ. Μ. Κόλια, των Αντιδημάρχων κ. Ν.Μπίλλη και κ. Δ.Καστή και των υποψηφίων στις προσεχές εκλογές κ.Μ.Τσαπέλλα, κ.Κ.Σιφουνιού και κ. Ε.Πλόχωρου. κατά τη διάρκεια οι φορείς και οι κάτοικοι έθεσαν τα ερωτήματα τους για τη διαχείριση του νερού.

Τις επόμενες δύο ημέρες πραγματοποίησαν δράσεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, όπου οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους επιστήμονες να ενημερωθούν και να κατανοήσουν την αξία του πολυτιμότερου αγαθού που είναι το νερό.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχαήλ Κόλιας εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Βιολόγο MSc κα Α.Ανδριοπούλου, στον Γεωλόγο Δ/ντη Ερευνών ΙΘΑΒΙΠΕΥ κο Δρ Ν.Σκουλικίδη, στην Ιχθυολόγο κα Σ.Γιακουμή και στην Περιβαλλοντολόγο κα Θ.Κουβαρντά για την επιλογή να επισκεφθούν το νησί μας όπου μέσω της εκστρατείας να επωφεληθούν οι μαθητές και όλοι οι κάτοικοι του νησιού, να κατανοήσουν την αξία του νερού και τη σωστή διαχείριση του.