Ολοκληρώνεται  σήμερα με τη πραγματοποίηση στη Λίνδο της άσκησης «Σεισμός και Τσουνάμι, ασφαλής εκκένωση παράκτιας ζώνης και το βράδυ στην Παστίδα με την άσκηση αντιμετώπισης «τρομοκρατικού  χτυπήματος σε κέντρο διασκέδασης» το 8ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών» που πραγματοποιείται στη Ρόδο

Στο πλαίσιο των ασκήσεων ετοιμότητας ο κ. Χατζηδιάκος συγκάλεσε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή του  Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών  κ Ευθύμιου Λέκκα και του Διευθυντή του  Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Γεράσιμου Παπαδόπουλου και   εκπρόσωπους των υπηρεσιακών, κοινωνικών και εθελοντικών φορέων.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος τόνισε για μία ακόμη φορά τη σημαντικότητα ενίσχυσης του μηχανισμού πρόληψης και προστασίας,  ζήτησε την αναβάθμιση των μοντέλων και των πρωτοκόλλων Πολιτικής Προστασία,  ενημέρωσε για την ετοιμότητα δράσης στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Ρόδου μέσω του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας  σε θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών,  τις  συνεργασίες που έχει  αναπτύξει με όλους τους φορείς  και επισήμανε την ανάγκη έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για τα σχέδια πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Επιπρόσθετα ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα διεξαγωγής Διεθνών Συνεδρίων στη Ρόδο, στον  εμπλουτισμό   γνώσεων και εμπειρίας που παρέχουν στους συμμετέχοντες φορείς και που παράλληλα φανερώνουν την ετοιμότητα στην οποία  βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου σε θέματα αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών  καταστροφών.

 192 total views,  2 views today