Παρέμβαση του Κοσμήτορα και Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Βασίλη Α. Υψηλάντη, Βουλευτή Δωδεκανήσου για τη διάθεση οπλίτη ιατρού στην ηρωική Νήσο Κάσο.
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου ανταποκρινόμενος σε αίτημα κατοίκων της Κάσου, αλλά και του δημάρχου του νησιού, για ενίσχυση της λειτουργίας του μοναδικού αγροτικού ιατρού, ζήτησε την τοποθέτηση οπλίτη ιατρού στο νησί. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθεί στο έργο του και θα εξυπηρετείται καλύτερα η Κάσος.

Για το λόγο αυτό είχε επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία Άμυνας και Υγείας λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις για θετική αντιμετώπιση του αιτήματος.
Μάλιστα απέστειλε και προς τον κ. Βασίλη Κικίλια, Υπουργό Υγείας την ακόλουθη επιστολή:
Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

Με την από 3.9.2019 επιστολή του, ο Δήμαρχος της ηρωικής νήσου Κάσου μου γνωστοποιεί την αδυναμία αντιμετώπισης, από τον μοναδικό αγροτικό ιατρό στο νησί, όλων των περιστατικών που παρουσιάζονται. Για το λόγο αυτό σας παρακαλώ, όπως προβείτε στις αναγκαίες άμεσες ενέργειες με το αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, για τη διάθεση ενός οπλίτη ιατρού προς αντιμετώπιση του οξυμένου αυτού προβλήματος στο ηρωικό νησί της Κάσου.

 156 total views,  2 views today